StoryEditor

Nový iPhone získate s paušálom lacnejšie

28.09.2012, 00:00
Orange a Telekom začínajú predávať novinku od Applu už dnes, Telefónica sa pripojí neskôr.

Mobilní operátori už dnes začnú na Slovensku predávať iPhone 5 od amerického Applu. Ikona medzi smartfónmi sa na Slovensku predstaví iba s párdňovým oneskorením oproti jeho uvedeniu na americkom trhu.

Tri verzie
Orange a Slovak Telekom budú mať k dispozícii vo svojich predajniach iPhone 5 so 16- a 32-gigabajtovou pamäťou a druhý z menovaných operátorov bude mať k dispozícii na predajniach aj model so 64-gigabajtovou pamäťou. „Orange Slovensko zaraďuje do svojho portfólia mobilných telefónov iPhone 5 v dvoch verziách. Model so 16-gigabajtovou pamäťou bude dostupný za základnú cenu 680 eur a iPhone 5 s 32-gigabajtovou pamäťou bude k dispozícii za základnú cenu 790 eur,“ hovorí Alexandra Piskunová zo spoločnosti Orange Slovensko. Slovak Telekom ponúka obe verzie pri základnej cene o euro lacnejšie.

Široký výber
Zatiaľ čo Orange iPhone 5 ponúka dotovaný iPhone 5 s programami Wow a 3G paušálmi pri 24-mesačnej viazanosti, v prípade Slovak Telekomu je ponuka mesačných programov oveľa širšia, pričom rovnako pri nich platí dvojročná viazanosť.

V prípade, že patríte ku skalným fanúšikom iPhonov, môžete si najnovší model kúpiť za základnú cenu bez viazanosti, alebo so zľavou, ktorá sa môže vyšplhať až na niekoľko stoviek eur. Zatiaľ čo Orange nechal výšku zľavy na iPhone 5 na zákazníkov, keďže pri paušále Wow si môžu uplatniť zľavu do výšky šesťnásobku mesačného poplatku. Najlacnejšie sa k iPhonu tak dostanú tí klienti mobilného operátora, ktorých mesačná platba je najvyššia a v prípade, že platia napríklad za paušál v Orangei 100 eur mesačne, za 16-gigabajtový iPhone zaplatia v predajni len 80 eur.

Čím viac platíte, tým viac získate
Podobne pri 3G paušáloch Orangeu sa výška zľavy odvíja od mesačnej platby, takže najlacnejší iPhone dostanete za 79 eur pri mesačnej platbe 75 eur. Ak sa rozhodnete pre kúpu iPhonu v Slovak Telekome, pre tých, čo uprednostňujú skôr kúpu na splátky, pripravil operátor ponuku s Happy paušálmi, kde napríklad pri mesačnej platbe 44,99 eura zaplatíte za iPhone 0,02 eura plus mesačné platby vo výške 18, 21 alebo 27 eur podľa toho, o akú verziu iPhonu máte záujem. „Zákazníkom ponúkame veľký počet programov, s ktorými si môžu nový iPhone 5 zakúpiť, aby neboli pri svojom výbere nijako obmedzovaní,“ tvrdí hovorca Slovak Telekomu Michal Korec. Obaja mobilní operátori predpokladajú dnes veľký záujem o predaj iPhonov, preto by ste sa mali s kúpou poponáhľať. „Radi by sme zákazníkov upozornili, že záujem o túto značku je vždy veľký a dostupnosť iPhonov závisí od dodávok Applu,“ pripomína Piskunová. Už o mesiac by podľa hovorkyne Martiny Jamrichovej mal začať s predajom nového iPhonu 5 aj tretí mobilný operátor, Telefónica Slovakia.

01 - Modified: 2004-09-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Stavebná produkcia medziročne vzrástla 02 - Modified: 2004-09-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Baňa Dolina v zisku 03 - Modified: 2004-09-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: SMZ zlepšili štruktúru odbytu
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 19:18