StoryEditor

Apple sa chystá zničiť Google. 3D mapami

31.10.2011, 23:22
Autor:
ČTKČTK
Zariadenia Apple už v súčasnosti obsahujú mapy celého sveta, ale chýba im 3D dimenzia.

Americká spoločnosť Apple kúpila firmu C3 Technologies, ktorá sa zaoberá ultrarealistickým spracovaním máp. Informoval o tom web týždenníka Forbes. Práve maximálne verne spracované 3D mapy by sa mohli v pomerne blízkej budúcnosti objaviť v zariadeniach Apple.

C3 Technologies je už celkom treťou firmou, ktorú Apple v odbore realistického spracovania máp zakúpil, hoci jasným lídrom na trhu je spoločnosť Google a jej Google Maps.

Steve Jobs sa však v nedávno zverejnenom životopise nijako netajil túžbou Google "zničiť", pretože ho vinil z krádeže operačného systému pre mobilné zariadenia. Zariadenia Apple fungujú na báze systému iOS a Google pre rad mobilných telefónov a tabletov dodáva operačný systém Android.

Výhodou technológie, ktorú používa C3 ​​Technologies, je, že nepotrebuje, aby ju na vstupe obsluhoval človek. Podľa vyhlásenia spoločnosti navyše využíva technológiu, ktorá sa tiež používa na zameriavanie vojenských rakiet. Video, ako celá technológia funguje, na internet umiestnila švédska spoločnosť SAAB, ktorá je bývalým vlastníkom C3 Technologies.

Zariadenia Apple už v súčasnosti obsahujú mapy celého sveta sčasti založené na Google Maps, ale chýba im 3D dimenzia, ktorú by šlo lepšie využiť napríklad ako navigáciu v automobiloch. Nebolo by to pritom prvýkrát, kedy Apple kúpila pomerne malú spoločnosť, aby jej technológia uviedla čoskoro na trh. Takým prípadom je akvizícia spoločnosti Siri, ktorej softvér v súčasnosti tvorí základ hlasového asistenta v mobilnom telefóne iPhone 4S.

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 07:47