StoryEditor

Elon Musk nechtiac odhalil ozajstný potenciál hitu menom Clubhouse

04.02.2021, 17:40
Všetko o Clubhouse na jednom mieste.

Aplikácia Clubhouse momentálne valcuje naokolo všetky sociálne siete, ktoré si postupne dlhý čas budujú popularitu. Sám Clubhouse pritom nie je žiadnou novinkou. Na trhu je od apríla minulého roka, ako aplikácia určená pre operačné systémy iOS.

Krátko po založení získala niekoľkomiliónovú investíciu od Andreesen Horowitz a pribúdali jej používatelia. Len pred pár dňami však naplno ukázala svoj potenciál po všetkých stránkach, keď sa v jednej z jej "miestností" na diskusiu s názvom The Good Time Show objavil Elon Musk.

​Nejde len o postavu samotného extravagantného podnikateľa a fakt, že je aktuálne najbohatším človekom na planéte. Podarilo sa mu v tejto show manželov Sriram Krishnan a Aarthi Ramamurthy nechtiac naplno odhaliť silu i Achillovu pätu Clubhousu. Zároveň, Musk prispel k ďalšej obrovskej popularizácii aplikácie, vysvetľuje portál The Verge.

Musk býva často hosťom v najrôznejších besedách. Či už ide o konferencie, diskusie s publikom alebo rozhovory s jediným moderátorom pred kamerami. Prečo teda vyvolal rozruch v appke, v ktorej sa len jednoducho rozpráva ako pri hromadnom telefonáte?

Musk totiž v tomto priamom prenose pozval na pódium Vlada Teneva, teda CEO aplikácie Robinhood. Táto aplikácia na obchodovanie s akciami má za sebou mimoriadne turbulentné obdobie. Reč je, samozrejme, o vyhrotení situácie na Wall Street v súvislosti s akciami GameStop. Musk sa medzi iným pýtal aj na túto kauzu a skrátka - vznikla tak debata s dvoma esami, ktoré by sa len tak do spoločného interview nedostali. 

Podstatou je, že k podobným situáciám bežne nedochádzalo za celú existenciu sociálnych sietí Facebook, Instagram či Twitteru. Títo ľudi sa síce mohli zísť v nejakom videostreame, no prirodzenosť, s akou niečo takéto vzniká na Clubhouse nenájdete v žiadnej z nich. 

Americký novinár Casey Newton, ktorý prináša novinky z oblastí techno...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-23 10:50:13 - Feat.: - Title: Nová funkcia TikToku by mohla byť rovnako toxická a návyková ako cigarety. Dostane sociálna sieť stopku? 02 - Modified: 2024-04-16 08:24:30 - Feat.: - Title: Musk chce prinútiť nových užívateľov, aby za príspevky na sieť X platili 03 - Modified: 2024-04-12 13:00:00 - Feat.: - Title: Toxickí ľudia na Instagrame dostanú stopku. Sociálna sieť ide do boja proti vydieraniu prostredníctvom intímnych fotografií 04 - Modified: 2024-02-29 10:10:27 - Feat.: - Title: TikTok už čoskoro stíchne. Kvôli autorským právam stratí hudbu aj od Taylor Swift, Billie Eilish či The Weeknda 05 - Modified: 2024-02-20 12:00:00 - Feat.: - Title: Krajne pravicová umelá inteligencia dobýva internet. Na jej čele stojí chatbot s Hitlerom, Stalinom či bin Ládinom, s ktorými si môžeš pokecať
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 07:28