FB aplikácie Booyang
StoryEditor

Ďalší úspech vo svete. Slovenská aplikácia má šancu stať sa najlepším startupom sveta

22.10.2020, 08:11
Autor:
lezolezo
Aplikácia BooYang na vyhľadávanie talentov postúpila do užšieho výberu súťaže Startup World Cup.

Ide o celosvetové finále, ktoré sa uskutoční budúci rok v americkom meste San Francisco.

Všetci postupujúci regionálni víťazi majú šancu zabojovať o prémiu milión dolárov a titul najlepší startup na svete.

V konkurencii Poľska, Českej republiky, Maďarska a slovenských projektov sa BooYang umiestnil na skvelom 3. mieste.

​Úspech je o to cennejší, že BooYang bol spustený iba vo februári 2020, teda funguje iba deväť mesiacov. 

Napriek tomu sa dokázal presadiť a zaradiť medzi najlepšie projekty, medzi ktorými je napríklad víťazný projekt revolučnej diagnostiky rakoviny -Glykanosticks.

Zabojoval aj s takými projektami, ktoré spolupracujú s NASA, či sú majiteľmi štipendií výskumnej univerzity Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Uspieť v takejto spoločnosti považuje autor aplikácie Jaro Slávik za potvrdenie správnosti myšlienky vytvoriť takúto platformu:

„Je to uznanie pre všetkých ľudí, čo sú za projektom. Pre mňa stále zostáva najdôležitejší umelec a priestor, ktorý mu v rámci BooYang dokážeme poskytnúť".

BooYang má od začiatku veľké ambície. Prvé úspechy zaznamenal už po štyroch mesiacoch od spustenia aplikácie, keď si ju stiahlo 100 tisíc ľudí.

Jaro Slávik tak potvrdzuje, že má nos nie len na talenty, ale aj na hľadanie nových možností pre ich naštartovanie.

„Takýto úspech sme nečakali a čísla nám potvrdzujú, že tu existuje trh a náš projekt má veľký potenciál. BOOYANG si už dnes žije svoj vlastný život.“

Čo je BooYang?
Aplikácia na vyhľadávanie talentov, ktorá funguje na platformách Android a iPhone. BooYang ponúka možnosť ukázať talent v niekoľkých kategóriách – hudba, komédia, šport, deti, zvieratá, móda, gastronómia, remeslá a variety.

Plus samostatne v kategórii deti, ktorá má vlastné pravidlá brániace zneužitiu ich obsahu. Správa sa ako sociálna sieť, na ktorej je možné vytvárať si okruh priateľov, chatovať s nimi, zdieľať obľúbené videá na ďalších sociálnych sieťach. 

01 - Modified: 2020-07-31 07:46:30 - Feat.: - Title: Už si nás stiahlo 100-tisíc ľudí a trúfame si na milión, hovorí o novej aplikácii Jaro Slávik
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 21:25