StoryEditor

Tento televízor sa prispôsobí vášmu videu na výšku i na šírku. Dokáže sa totiž otočiť

08.01.2020, 11:40
Autor:
ahgahg
Bezrámikový televízor, vysoké rozlíšenie až 8K aj umelá inteligencia. To všetko ukazuje Samsung v Las Vegas.

Výstava spotrebnej elektroniky CES 2020 v Las Vegas je v plnom prúde a jednotlivé firmy sa predbiehajú v tom, čím zaujať publikum a spotrebiteľov. Samsung sa rozhodol aktualizovať svoje portfólio televízorov a prináša niečo mimoriadne zaujímavé. 

MicroLED: priekopnícka činnosť v domácej zábave

Modulárny rad Samsung MicroLED ponúka obrazovky novej generácie v kombinácii s úplne novými možnosťami prispôsobenia. Modely MicroLED s uhlopriečkou 75, 88, 93 a 110 palcov (190, 223, 236 a 280 cm) sa hodia pre najrôznejšie typy domácností a taktiež pre rôzne životné štýly.

Nové prírastky s 88 a 150“ (223 a 381 cm) sa môžu pochváliť ultratenkým prevedením bez rámikov – televízor tak doslova splýva so stenou izby. Zaujímavosťou je, že používatelia môžu spojiť aj niekoľko MicroLED panelov spolu a vytvoriť tak  televíznu stenu. tá môže mať najrôznejšie tvary a kombinácie, ktoré sa im hodia do miestnosti.

Samsung

​Kvalita obrazu je v modeloch MicroLED vo svojej triede mimoriadna. Medzi ich prednosti patria väčšia farebná hĺbka, lepšie rozlíšenie a jasnejší obraz s maximálnou jasovou hodnotou 5000 nitov. Na základe hlbokého strojového učenia navyše zvládajú mimoriadne kvalitný upscaling do najvyššieho rozlíšenia, bez ohľadu na pôvodný zdroj. Vďaka tomu poskytujú skutočne jedinečný divácky zážitok pri domácom sledovaní všetkého druhu.

Až 8K rozlíšenie

Vlajková loď Samsungu Q950TS QLED 8K ponúka ako prvá na svete jedinečnú kombináciu ultratenkého prevedenia, špičkovej obrazovej kvality v rozlíšení 8K a skvelého priestorového zvuku. Okrem toho sa užívatelia môžu tešiť na technológiu Infinity Screen, vďaka ktorej obrazovka pokrýva až 99 percent prednej strany.

Vďaka rozlíšeniu 8K ponúka model Q950TS vynikajúci obraz v rámci LCD televízorov na súčasnom trhu. Obrazový procesor Quantum 8K využíva umelú inteligenciu pre upscaling do rozlíšenia 8K a vďaka hlbokému strojovému učeniu interpoluje obraz z nižšieho rozlíšenia v mimoriadnej kvalite.

Samsung

​Funkcia Adaptive Picture zase dokáže optimalizovať jas a kontrast podľa okolitých podmienok, a to v každej scéne zvlášť. Užívatelia si však užijú nielen dobrý obraz, ale aj inteligentné funkcie a prepojenie s ďalšími systémami.

Televízory QLED 8K umožňujú pomocou ekosystému Samsungu aj streaming obrazu v rozlíšení 8K z internetových zdrojov typu YouTube. 

Táto novinka má aj kvalitné zvukové podanie v podobe funkcií Q-Symphony, Object Tracking Sound+ (OTS+) a Active Voice Amplifier. 

Šikovný otočný televízor

Samsung tiež rozširuje svoj rad Lifestyle TV, kam pribudol model The Sero. Kórejsky to znamená „vertikálny“ a názov hovorí za všetko – tento televízor je totiž možné na kĺbe ľubovoľne otáčať na šírku i na výšku, podobne ako smartfón alebo tablet. Teda horizontálne i vertikálne. 

Samsung

​Kórei sa Sero predáva už od minulého roka, v roku 2020 sa ho Samsung chystá ponúknuť aj na iných trhoch po celom svete. Vďaka tejto "otočnej vlastnosti" je možné televízor Sero bez akýchkoľvek problémov prepojiť s mobilnými zariadeniami a zobraziť na ňom ako tradičný obsah naširoko, tak aj vertikálne formáty známe zo smartfónov.

Používatelia si takto vychutnajú obsah všetkého druhu od sociálnych sietí cez YouTube či domáce video práve v takom formáte, v akom im to vyhovuje.

Model Sero je podľa slov Samsungu adresovaný hlavne mileniálom a príslušníkom generácie Z. 

Ceny zatiaľ pre slovenský trh neboli oficiálne stanovené.

Zdroj: Tlačová správa

01 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase 02 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 03 - Modified: 2024-04-11 08:19:21 - Feat.: - Title: Na tovar z Temu sme sa dívali s hrôzou. Značková konkurencia je úplne inde 04 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Vyklápací smartfón, ktorý stojí polovicu ceny Z Flipu od Samsungu? Áno, ale nákup nebude jednoduchý 05 - Modified: 2024-04-10 14:00:00 - Feat.: - Title: Samsung obmedzí procesory od konkurencie. Použije svoje vlastné
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 06:51