StoryEditor

Takto by mal vyzerať nový Huawei. Jeho úspech však bude závisieť na rozhodnutí USA

30.12.2019, 23:01
Tenšie rámiky, zakrivený displej na všetkých štyroch stranách a ešte viac fotoaparátov.

Oficiálne predstavenie novej vlajkovej lode Huaweiu nás čaká až zhruba o tri mesiace, no na verejnosť už prenikli prvé tlačové fotografie. Aj keď pripravovaný smartfón bude dizajnovo vychádzať z predchodcu Huawei P30, predsa len je tu niekoľko noviniek či zmien, informuje portál phonearena.com.

V prvom rade, z fotografií vyplýva, že sa stretneme s ešte tenšími rámikmi ako doteraz. Tenučké hrany nad a pod displejom sa tak postarajú o ešte väčšiu uhlopriečku displeja.

9techeleven.com / @RODENT950

​​Zadná strana prejde zmenou z hľadiska fotoaparátov. Huawei je jedným z kráľov fotografie a ako priekopník pridal na zadnú stranu mimoriadny teleobjektív či dokonca ultraširoký snímač. Podľa uniknutých obrázkov by mal k aktuálnemu setu vzadu pribudnúť aj piaty fotoaparát.

Zatiaľ nie je jasné, či pôjde o makrofotoaparát, teda snímač na zachytávanie detailov, alebo o ďalší ultraširoký fotoaparát. Hoci Huawei už jeden má, mohlo by ísť o zorné pole s ešte väčším rozsahom.

Z obrázkov ďalej vyplýva, že Huawei sa zrejme rozhodol zaobliť všetky štyri strany displeja. Výrobcovia Samsung a Huawei sú známi práve zakrivenými displejmi vo svojich najvyspelejších modeloch. Hoci zakrivenie nemá nejakú významnú funkčnú stránku, displej s takýmto dizajnom pôsobí veľmi štýlovo. 

Alžbeta Harry Gavendová

Čakajú ho ťažké časy?

Huawei sa môže snažiť koľko chce, no aktuálne mu robí vrásky na čele americká vláda. Tá totiž pomocou sankcií zabránila tomu, aby niektoré americké firmy obchodovali s čínskymi. Pri predstavení modelu Huawei Mate 30 nastal teda problém s podporou služieb Google v tomto smartfóne.

Služby Google predstavujú aplikačný obchod Google Play i aplikácie ako YouTube či Gmail. Kvôli ich absencii sa smartfón ani nedostal na európsky trh. Respektíve, stal sa preň absolútne nevyužiteľným, nakoľko ľudia v našich končinách potrebujú pre využívanie smartfónu práve spomínané služby Google. 

Uvidíme, ako sa americká vláda definitívne vysporiada s obchodnou vojnou. V každom prípade, pre Huawei bude zrejme druhá vlajková loď rozhodujúca. Jeden model to bez služieb zvládol a dá sa povedať, že Huawei je v nejakom "medziobdobí".

Až pri predstavení Huawei P40 bude jasné, či sa Huawei bude musieť definitívne vydať na vlastnú cestu a začať riešiť vlastný operačný systém Harmony OS s vlastnou podporou. 

Podrobnosti sa však dozvieme až o pár mesiacov, teda zrejme koncom marca, keď bude nový Huawei oficiálne predstavený.

01 - Modified: 2019-10-27 07:56:16 - Feat.: 0 - Title: Vyskúšali sme telefón, ktorý si kvôli kauze u nás nekúpite. Ako si poradí s aplikáciami Google? 02 - Modified: 2019-11-16 08:58:29 - Feat.: 0 - Title: Huawei drví čínsky trh. Európu zrejme zaplavia čínske smartfóny 03 - Modified: 2019-11-20 20:34:01 - Feat.: 0 - Title: Spojené štáty začali firmám udeľovať licencie pre obchodovanie s Huawei 04 - Modified: 2020-05-19 07:34:42 - Feat.: 0 - Title: Nie sú najlepšie. Tieto hodinky však majú v rukáve iné tromfy 05 - Modified: 2019-12-18 13:30:17 - Feat.: 0 - Title: Huawei chce v Európe vyrábať komponenty pre siete piatej generácie
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 14:30