StoryEditor

Veľký prehľad augustových noviniek. Čo ponúkajú Slovákom operátori?

04.08.2019, 00:00
Zaujímavé prístupy k dátam, odmeňovanie za využívanie aplikácie, akcie v roamingu. Čo ponúkajú slovenskí operátori počas leta?

Štvorica operátorov si pre svojich klientov pripravila na leto viaceré zaujímavé akcie, kampane, výhody a novinky. Určite neprehliadnite náš výber tých najdôležitejších z nich: 

Operátor 4ka:

  • Operátor 4ka spustil novú aplikáciu Moja 4ka. Tiež sprístupnil rýchly roaming už v takmer celej Európe. Novými krajinami v zozname sú Čierna Hora, Poľsko, Srbsko, Švajčiarsko, Turecko. Klienti tohto operátora môžu teda využívať rýchle 4G dátovanie už aj na cestách. Štvorkári v rámci Európskej únie čerpajú aj dáta zo svojich nových paušálov SLOBODA či dátového balíka GIGA EÚ.
  • Letná Dátová hliadka upozorňuje, že ak si aktivujete nový paušál (alebo ak ho už máte aktivovaný) a nastavíte úhradu služieb z platobnej karty, dostanete automaticky nekonečné dáta na území Slovenska v sieti operátora. Platí to pre kombináciu paušálu Sloboda+ dáta v sieti 4ka alebo paušál Sloboda dáta. V rámci Nitry sem patrí dokonca aj sieť Orangeu.
  • 4ka uskutočnila ako prvý slovenský operátor verejný 5G video hovor v histórii krajiny 10.júla. Testovacia prevádzka 5G siete je sprístupnená v Banskej Bystrici v blízkosti centrály Swanu na Rudlovskej ceste. Na to však potrebujete vlastniť kompatibilný 5G telefón a SIM kartu operátora 4ka. Tú vám operátor v prípade záujmu prepožičia. Počas nasledujúcich týždňov pritom operátor sprístupní 5G sieť na všetkých svojich SIM kartách.

Operátor O2:

  • Najnovšou správou je aktuálne až 5 GB bonusových dát zadarmo. Znie to podozrivo dobre? Veru, klienti O2 ich získajú jednoducho tak, že si ich aktivujú do 15. septembra v aplikácii Moje O2. V aplikácii si môžete tiež pohodlne kontrolovať spotrebu, prezrieť faktúry alebo aktivovať, či upravovať balíčky služieb. 
  • Počas letnej dovolenky v Európskej únii vás môže potešiť až desať gigabajtov dát, ktoré máte v rámci Zlatého paušálu s mesačným poplatkom 30 eur. K tomu tu patria neobmedzené volania a SMS. 
  • Či už ste na ceste do zahraničia, alebo po Slovensku - nezabudnite, že telefón za volant nepatrí. O2 na to upozorňuje v kampani Nebuď pirát. Má však za to pre vás aj odmenu v aplikácii O2 Extra výhody. Operátor tu integroval navigáciu Sygic vylepšenú o sledovanie povolenej rýchlosti a dotykov displeja počas jazdy. Ak ste zodpovedný šofér, odmení vás operátor bonusom 5 GB dát, a to až do 15. septembra.

Operátor Orange:

  • Cestovatelia a dovolenkári, nezabúdajte - regulácia roamingu platí len v krajinách Európskej únie, Nórsku, Lichtenštajnsku a na Islande. Ak chcete komunikovať v iných krajinách, môžete si aktivovať niektorý z cestovateľských balíkov, napríklad obľúbený balík Môj Svet. Tie zvýhodňujú komunikáciu v takmer 80 krajinách sveta, no poskytujú dokonca aj poistenie. Súčasťou balíčkov je totiž aj rodinné cestovné poistenie. Dá sa pritom vybrať z viacerých balíkov podľa krajiny, kam cestujete či vzhľadom na preferencie dát, volaní, SMS. 
  • S Nonstop dátovými balíkmi zákazníci môžu využívať vybrané mobilné aplikácie (ako inak) nonstop a bez obmedzení. Klienti tak získajú neobmedzený prístup k určitým typom internetových služieb (Nonstop Čet, Nonstop Sociálne siete, Nonstop Hudba a Nonstop Video Nonstop Navigácia a Nonstop Hry). Dáta v balíkoch využívate na prezeranie multimediálneho obsahu či počúvanie hudby bez toho, aby ste si tieto dáta míňali z paušálu. 
  • mobil dole #hlavahore - ide o špeciálny letný benefit návštevníkom letných festivalov. Cieľom je motivovať návštevníkov k tomu, aby si jedinečné chvíle na festivaloch a koncertoch užili s hlavou hore, bez mobilu a nepozerali sa na svet len cez displej smartfónov. Klienti, ktorí túto myšlienku podporia a počas koncertov na festivaloch si aspoň na 1 hodinu svoj mobilný telefón odložia v špeciálnej úschovni v Orange zóne, dostanú navyše extra porciu 5 GB mobilných dát.

Operátor Telekom:

  • No a napokon, ak ste klientom Telekomu, dostanete aj v auguste letný balík dát k paušálom ÁNO, Happy a Bez záväzkov. Objem dát závisí od paušálov, no môže ísť od 250 MB po 30 GB. Na ich získanie potrebujete len vyznačiť túto možnosť v aplikácii Telekom. 
  • Úplne nové roamingové dátové balíčky môžu využiť klienti pri cestách mimo Európskej únie. Nová podoba Travel & Surf predstavuje aj naďalej dve zóny, no dočkala sa zmeny usporiadania krajín. Navyše, ak cestujete do Kanady, Turecka či Austrálie, dáta budete mať výhodnejšie.
  • Telekom tiež vo svojom portfóliu rozšíril aj aktivity pre nevidiacich: vzniklo partnerstvo, ktoré pre túto skupinu znevýhodnených občanov prináša aplikáciu COrvus inštalovanú priamo do telefónu, výhodnejšiu cenu telefónu Samsung Galaxy J5 2017 za 1 € mesačne (+ 1 € prvotný poplatok) a aj zvýhodnený paušál pre nevidiacich: ÁNO L za 12 € mesačne.

Štvorica operátorov teda nadhodila ďalšie letné trendy. Dominujú najrôznejšie ponuky dát, ktoré reagujú na súčasnú situáciu. Používatelia totiž využívajú svoje smartfóny čoraz viac na konzumáciu videí na Youtube, sociálne siete, prezeranie obrázkov či sťahovanie filmov. Okrem toho sa operátori snažili priniesť zaujímavé ponuky aj pre dovolenkárov, no a pomocou viacerých akcií sa operátori snažia prilákať klientov aj do svojich dedikovaných aplikácií. 

Tak ako? Ktorá ponuka vás najviac zaujala či prekvapila? Ktorého operátora využívate? Dajte nám vedieť v komentári.

01 - Modified: 2018-11-29 14:28:40 - Feat.: 0 - Title: SWAN a BENESTRA sa spoja. Nový operátor prinesie aj riešenia na mieru 02 - Modified: 2018-12-06 14:09:50 - Feat.: 0 - Title: Orange chystá revolúciu, chce nahradiť plastové SIM karty. Má to však viacero háčikov 03 - Modified: 2018-12-21 10:25:35 - Feat.: 0 - Title: Významná akvízícia na trhu operátorov: Majiteľ Skylinku kúpil freeSAT 04 - Modified: 2019-02-11 22:09:02 - Feat.: 0 - Title: Všetci mobilní operátori zaplatili druhú časť úhrady za frekvencie 05 - Modified: 2019-03-10 20:53:44 - Feat.: 0 - Title: Operátori v Česku majú spoločný záujem. O čo najvyššie ceny 06 - Modified: 2019-05-14 09:51:15 - Feat.: 0 - Title: Telekom reaguje na výpadok siete: Tento piatok bude na náš účet 07 - Modified: 2019-07-26 16:18:10 - Feat.: 0 - Title: Americké úrady schválili spojenie T-Mobile US s konkurenčným operátorom
01 - Modified: 2024-03-29 17:46:49 - Feat.: - Title: Meteorológovia očakávajú cez víkend prvý letný deň tohto roka, teplo bude aj v pondelok 02 - Modified: 2024-03-21 12:30:00 - Feat.: - Title: Aké bude počasie toto leto? Poznáme prvú predpoveď, vedci na ňu použili neobvyklú metódu 03 - Modified: 2024-03-21 11:40:24 - Feat.: - Title: Orange vypol po 18 rokoch prevádzky 3G sieť. Nahradí ju 4G sieťou a rozšírením 5G 04 - Modified: 2024-02-14 12:24:46 - Feat.: - Title: Slovak Telekom potešil svojich zákazníkov. 5G sieť rozšíril do ďalších miest a obcí 05 - Modified: 2024-02-01 09:26:09 - Feat.: - Title: Leto bez máp v podpazuší a nepríjemného zápachu? Dáme vám návod, ako bojovať s potením
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 00:57