Reprofoto, Tinder
StoryEditor

Tu si nás nezapínajte, varuje niektorých užívateľov Tinder. Hrozí vám väzenie alebo dokonca smrť

26.07.2019, 13:57
Autor:
omaoma
Upozornenie sa týka 70 krajín.

Obľúbená zoznamovacia aplikácia Tinder odhalila novú funkciu, ktorá cestovateľov upozorní na to, či je v danej krajine bezpečné priznávať svoju homosexuálnu orientáciu. V krajinách, kde je to ilegálne, je človek varovaný pred ďalším používaním a skryje jeho profil, uvádza portál iDnes.cz.

Nová funkcia sa volá "Traveler Alert" a má chrániť jedinca z LGBT komunity pred postihmi v krajinách, kde sú tieto skupiny ľudí prenasledované. Celkovo sa upozornenie týka 70 krajín, kde sú vzťahy jedincov rovnakého pohlavia potrestané podľa zákona odňatím slobody.

V prípade, že človek so spomenutou sexuálnou orientáciou vycestuje do nejakej z týchto krajín a zapne si na mobile aplikáciu Tinder, zobrazí sa mu upozornenie, ktoré ho varuje pred možným postihom.

Ak sa daný človek rozhodne aj napriek tomu aplikáciu využívať, Tinder mu skryje profilové informácie o jeho sexuálnej orientácii dovtedy, kým krajinu neopustí.

Dôvod je aj ten, že policajné zložky niektorých krajín využívajú práve "zoznamovacie" aplikácie ako nástroj na odhaľovanie homosexuálnych jedincov. Známy je napríklad Egypt, kde polícia pátrala po týchto ľuďoch v aplikáciách, určených priamo pre homosexuálov: Grindr, Hornet a Growlr. Autori Tinderu sa obávajú, že by rovnakým spôsobom mohla byť zneužitá aj ich aplikácia.

Špekuluje sa, že zo strany aplikácie Tinder ide o ochranné opatrenie v reakcii na nedávnu blokáciu aplikácie Grindr v Libanone. Tu môžu byť vzťahy jedincov rovnakého pohlavia dokonca trestané smrťou.

"Veríme, že máme byť otvorení jedincom všetkých sexuálnych orientácií a identít, avšak realita je taká, že ste všade vystavení riziku a niektoré krajiny majú zákony, ktoré sú priamo namierené proti LGBT jedincom," stojí v novo upravených pokynoch pre používanie aplikácie.

01 - Modified: 2024-04-14 05:30:00 - Feat.: - Title: Chcete zarábať na sledovaní sociálnych sietí? TikTok to možno čoskoro umožní 02 - Modified: 2024-04-04 14:00:00 - Feat.: - Title: Lacný, lacnejší a najlacnejší. Toto trio nových mobilov zaujme šetrných zákazníkov 03 - Modified: 2024-04-03 14:00:00 - Feat.: - Title: Prvý pacient s čipom v mozgu strávil prvú noc po operácii pri videohre 04 - Modified: 2024-03-22 23:00:00 - Feat.: - Title: Digitálne strašiaky a ich obete: Ako sa žije neofobikom? 05 - Modified: 2024-03-20 14:05:22 - Feat.: - Title: Systém na porovnávanie cien v obchodoch by mal byť do konca roka, oznámil Kamenický
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 22:23