StoryEditor

Toto je kráľ nočnej fotografie vo svojej triede

09.06.2019, 00:01
Motorola One Vision zaujme dobrou cenou, no to nie je všetko, čo dokáže ponúknuť. Prečítajte si našu recenziu.

Motorola je v našich končinách známa predovšetkým svojimi modelmi s príjemným pomerom ceny a výkonu. V hladinách približne 250 – 300 eur ponúka veľmi dobré kompromisy, pričom používateľ sa nemusí cítiť nijako podvedený.

Aktuálna novinka Motorola One Vision sa podľa nášho názoru tiež môže zaradiť medzi vydarené kúsky. Musíme podotknúť, že sa našli aj mínusy, no o tých sa už viac dočítate nižšie.

Prémiový dizajn

Dizajn zariadenia celkom slušne prekvapil. Zakrivená zadná stena má príťažlivý farebný gradient a po uchopení telefónu nemáte pocit lacného zariadenia.

Peter Mayer

​Telefón sa inak mimoriadne dobre drží v rukách. Je totiž poriadne štíhly – no aj poriadne dlhý. Obsahuje pomer strán 21:9, čo má dopomáhať k lepšej konzumácii obsahu, no k tomu sa vrátime neskôr.

​Na zadnej strane nenájdete už veľký okrúhly fotoaparát, ako to bolo napríklad v modeloch Z či G. Motorola One Vision ide trochu nenápadnejším štýlom, s duálnym fotoaparátom umiestneným v typickejšej polohe.

V jeho blízkosti sa nachádza snímač odtlačkov prstov v priehlbine spolu s logom M. Čítačka bola mimoriadne rýchla a nemáme k nej žiadne výčitky.

Do zariadenia sa však dostanete aj pomocou snímania tváre. To bolo tiež veľmi rýchle i presné, no samotný smartfón vás upozorní, že to nie je najbezpečnejšia forma odomykania. V každom prípade, nie je to nedostatok len Motoroly, ale aj omnoho drahších zariadení.​ Peter Mayer

​Natiahnutý displej s pomerom strán 21:9 sme už videli tento roku výrobcu Sony. Ťažko povedať, prečo sa touto cestou vybrala aj Motorola One Vision, no nám to neprekážalo. Je pravda, že pri pozeraní obsahu vidíte väčšinou na bokoch viac z čiernej plochy, nakoľko väčšina videí na YouTube je v pomere strán 16:9.

V každom prípade, podlhovastý displej vám poskytne o niečo viac obsahu pri prezeraní sociálnych sietí a podobne. Zaujímavosťou je, že časom sa vám začnú zdať ostatné telefóny tučné a široké a vy budete pravdepodobne spokojní so svojou štíhlou Motorolou.

Peter Mayer

​Displej má dobrú ostrosť, svietivosť aj automatickú reguláciu jasu. A dieru. Nuž, je to tak, v displeji nájdete výrez, v ktorom je osadená predná kamera s rozlíšením 25 MP.

Tá robí veľmi príjemné selfie fotografie, ktoré si vedia poradiť aj s náročnejšími svetelnými podmienkami. Najväčším prekvapením je však zadný fotoaparát.

Výborné nočné fotky

Duálny snímač má rozlíšenie 48 MP a 5MP a robí skutočne výborné fotky vo svojej cenovej kategórii do 300 eur. Počas dňa spraví veľmi dobrý bokeh efekt, teda efekt rozostreného pozadia, príjemné portrétové fotografie s novým dedikovaným režimom.

Peter Mayer

​​Najväčšou zaujímavosťou je však nový nočný režim. Čoraz populárnejšie sú totiž vo vlajkových modeloch „vymakané“ fotky v tme. Motorola sa rozhodla zaútočiť na túto oblasť a ponúka fotografie, ktoré nás skutočne prekvapili. V cene do 300 eur sme ešte nič podobné v rukách nedržali.

Marek Tóth

​Pre zaujímavosť sme fotky tiež porovnali s vlajkovými modelmi Samsung Galaxy S10 Plus a Huawei P30 Pro a hoci tie boli, samozrejme, lepšie, Motorola sa absolútne nemusela hanbiť.

Veľmi dobré je aj video, ktoré môžete vyhotovovať vo Full HD či dokonca 4K rozlíšení. Chválime prítomnosť optickej stabilizácie, čo tiež nebýva samozrejmosť, a to ani pri drahších modeloch. Po stránke multimédií je Motorola One Vision podľa nás veľmi vydarený telefón.

​Motorola stavila na istú anomáliu vo svojom vnútri. Využíva totiž procesor Exynos 9609 od Samsungu. Má to svoje výhody i nevýhody.

Procesor v kombinácii s platformou Android One poskytuje veľmi dobrý výkon a stabilitu. Táto platforma ponúka optimalizovanejší systém, čitejší Andorid, kedy aj na slabšom hardvéri dosiahnete plynulejšie a rýchlejšie reakcie.

Motorola tu ponúka nadstavbu v podobe Moto akcií, o ktorých ste už zrejme počuli. Sú to veľmi užitočné a najmä jednoduché gestá, s ktorými ovládate telefón.

Dvojitým myknutím aktivujete baterku a rovnakým gestom ju aj vypnete. Ani netušíte, koľkokrát sa vám to zíde, keď budete niečo hľadať v tmavých priestoroch. Fotoaparát aktivujete jemným pootočením zápastia s telefónom a takisto aj zmeníte selfie režim.

Sú to drobnosti, no robia používanie mimoriadne návykovým. Tiež Moto obrazovka, ktorá po dotknutí sa telefónu poskytne náhľad na čas, úroveň batérie, dátum, prípadne notifikácie.

Slabšia batéria

Kým v ostatných modeloch Moto G6 Plus či Moto G7 sme chválili výdrž batérie, tu tak spraviť nemôžeme. Jej kapacita je síce úctyhodných 3500 mAh, no papier znesie všeličo.

V skutočnosti to síce nebolo dramatické, no rozhodne nepatrí k energetickým obrom. Silný procesor aj výkonný fotoaparát si vypýtali svoju daň a pri našom používaní v priemere 4-5 hodín zapnutého displeja denne sme okolo ôsmej večer už mali ozajstný problém a do mesta na večeru by sme len tak bez externej nabíjačky nevyrazili.

Peter Mayer

​Čo však musíme vyzdvihnúť je aspoň to, že telefón sa extra rýchlo nabije. S pribalenou turbo rýchlou nabíjačkou získate za pätnásť minút okolo 40 % batérie späť. A to určite mimoriadne poteší.

Na záver teda už len toľko, že Motorola One Vision je príjemný a štýlový kúsok s dobrým výkonom. Prekvapí vás nesmierne dobrými nočnými fotografiami, poteší svižnými reakciami, Moto gestami aj výkonom vo svojej kategórii. Nevýhodou je slabšia výdrž na jedno balenie a nie práve najvýkonnejší reproduktor.

​Za nás však dávame body k dobru aj za to, že balene telefónu je dosť štedré. Nachádzajú sa v ňom štupľové slúchadlá, ktoré ľuďom zvyčajne lepšie sedia v ušiach ako umelohmotné. Tiež nás potešil silikónový priehľadný obal, ktorý síce zacloní krásu dizajnu, no ochráni telefón.

01 - Modified: 2018-04-06 14:53:09 - Feat.: 0 - Title: Duálny fotoaparát aj výrez v displeji - toto nebude chýbať v novinkách známych výrobcov 02 - Modified: 2018-04-20 08:17:05 - Feat.: 0 - Title: Motorola prináša kvalitne vybavené novinky za výborné ceny 03 - Modified: 2018-10-09 10:09:37 - Feat.: 0 - Title: Haló, Mesiac volá Zem. Legendárna Motorola prekonávala míľniky, čo ste o nej nevedeli? 04 - Modified: 2018-12-26 17:52:06 - Feat.: 0 - Title: Opäť skvelá výbava za skvelú cenu. Tento telefón vie, ako na to 05 - Modified: 2019-04-15 07:09:58 - Feat.: 0 - Title: Motorola predbehla konkurenciu telefónom s 5G pripojením. Svojím spôsobom 06 - Modified: 2019-05-04 05:13:28 - Feat.: 0 - Title: Novinka, ktorá chce byť prevratnou. Stane sa skutočnou revolúciou? 07 - Modified: 2019-05-25 05:54:00 - Feat.: 0 - Title: Hľadáte nový telefón? Toto sú aktuálne smartfónové novinky
01 - Modified: 2024-04-13 22:33:46 - Feat.: - Title: Luxusné SUV, ktoré vyzerá i jazdí skvele. Briti však spravili krok, ktorý mnohých nepoteší 02 - Modified: 2024-04-05 11:43:54 - Feat.: - Title: Vyskúšali sme auto pre masy: kórejský hatchback s manuálom a priaznivou cenou 03 - Modified: 2024-04-03 05:58:18 - Feat.: - Title: Spolupráca s Leicou sa vyplatila. Kompaktná vlajková loď z Číny ale dokáže viac ako len fotiť 04 - Modified: 2024-03-30 23:00:00 - Feat.: - Title: Kino, luxus a extrémne pohodlie? „Dodávka“ od Lexusu na trhu nemá konkurenciu 05 - Modified: 2024-03-28 12:15:00 - Feat.: - Title: Zlé berú a dobré pridávajú. Aké sú nové verzie dôležitých škodoviek na vlastnej koži?
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 12:43