StoryEditor

Nový OnePlus bude obsahovať snímač odtlačkov prstov v displeji

19.09.2018, 00:01
Skener odtlačkov prstov zabudovaný v displeji smartfónu nie je žiadnou hudbou budúcnosti.

Skener odtlačkov prstov v displeji nie je masovo rozšírený, na odomknutie smartfónu ho už ale niektorí výrobcovia používajú. Príkladom je čínske Vivo, no pomocou priloženia prsta do strednej časti displeja odomknete aj Porsche Design Huawei Mate RS. Najnovšie by mal byť nositeľom tejto technológie aj pripravovaný telefón OnePlus 6T.

Výrobca OnePlus je od začiatku svojho pôsobenia na trhu prezývaný ako „zabijak vlajkových lodí“, a to vďaka skĺbeniu perfektných špecifikácií za mimoriadne priaznivú cenu. Tento rok už predstavil svoju vlajkovú loď OnePlus 6, no tradične predstaví aj jej zlepšenú verziu s označením T.

OnePlus má obsahovať snímač odtlačkov prstov v displeji

To, že novinka by mala obsahovať aj snímač odtlačkov zabudovaný v displeji naznačuje zverejnená fotografia obrazovky telefónu. Na nej je napísaný dátum, čas a v spodnej časti je znázornený odtlačok prsta.

OnePlus / CNET

„Svoj telefón odomykáme niekoľkokrát za deň. Odomknutie pomocou snímača dotlačkov prstov v displeji znižuje počet krokov, ktoré treba na vstup do smartfónu vykonať. Pridaním tejto funkcie k možnostiam, ako je napríklad odomykanie pomocou tváre, si môžu používatelia zvoliť odomknutie displeja takým spôsobom, ktorý im najviac vyhovuje,“ vysvetlila spoločnosť OnePlus pre portál CNET.

Snímač odtlačkov prsta v displeji mal pritom obsahovať už model OnePlus 5T, no spoločnosť od toho nakoniec ustúpila. Technológia podľa ich slov ešte nebola dostatočne „zrelá“ na to, aby spĺňala hlavné požiadavky na spoľahlivé a rýchle používanie.

Keďže smartfón OnePlus 6 obsahuje klasický snímač odtlačkov prstov na zadnej strane, je otázne, či sa výrobca rozhodne v modeli 6T ponechať spolu so snímačom v displeji aj tento prvok vzadu.

Špecifikácie novinky

Na spomínanom Huawei sa nachádzajú oba druhy snímačov, kým Vivo sa vo svojich kúskoch Nex či X21 rozhodlo len pre snímač v displeji. Uvidíme.

Z dostupných informácií sa ďalej môžeme domnievať, že smartfón OnePlus 6T bude opäť obsahovať výrez v displeji, mohol by byť o niečo tenší ako predchodca a stretnúť by sme sa mali s trojicou fotoaparátov na zadnej strane. Aktuálne sú tu totiž „len“ dva.

Ďalšie špecifikácie ešte nie sú odhalené, no je zrejmé, že sa máme na čo tešiť. Už OnePlus 6 je totiž skvele vybavený – vnútri tohto telefónu je špičkový procesor Snapdragon 845 a k dispozícii sú pamäťové verzie so šiestimi a ôsmimi gigabajtmi pamäte RAM. Všetko sa dozvieme zrejme už v priebehu októbra, kedy je predpokladaný dátum predstavenia.

01 - Modified: 2018-09-17 08:09:33 - Feat.: 0 - Title: Ohybný smartfón príde ešte tento rok, tvrdí šéf Samsungu
01 - Modified: 2024-04-04 14:00:00 - Feat.: - Title: Lacný, lacnejší a najlacnejší. Toto trio nových mobilov zaujme šetrných zákazníkov 02 - Modified: 2024-04-03 14:00:00 - Feat.: - Title: Prvý pacient s čipom v mozgu strávil prvú noc po operácii pri videohre 03 - Modified: 2024-03-22 23:00:00 - Feat.: - Title: Digitálne strašiaky a ich obete: Ako sa žije neofobikom? 04 - Modified: 2024-03-13 09:54:13 - Feat.: - Title: Je rozhodnuté. Apple umožní užívateľom iPhonov v EÚ sťahovať aplikácie z webových stránok 05 - Modified: 2024-02-21 12:00:00 - Feat.: - Title: Jedzte holubie rizoto a amputujte si nohu: Ako sa ruskí hackeri snažia demoralizovať Ukrajincov
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 13:18