Samsung
StoryEditor

Samsung predstavil svoju novú vlajkovú loď. Je takmer taká drahá ako iPhone X

09.08.2018, 20:31
Výnimočná batéria,nové bluetooth pero S Pen a inteligentný fotoaparát. Samsung ukázal Galaxy Note 9.

Spoločnosť Samsung v New Yorku ukázala svoj najdrahší bežný smartfón. Cenou sa blíži k iPhonu X a momentálne je vôbec druhým najdrahším mobilom na svete. 

Galaxy Note 9 s 512 GB verziou stojí 1249 eur a 128 GB model vychádza na 999 eur.

Produktový rad Note si vyslúžil uznanie za to, že obsahuje najnovšie prevratné inovácie spoločnosti Samsung, a Galaxy Note9 nadväzuje na túto tradíciu špičkovým smartfónom poskytujúcim maximálny výkon, novým bluetooth perom S Pen a doposiaľ najinteligentnejším fotoaparátom Samsung.

„Note bol vždy výkladnou skriňou našich špičkových technológií a inovácií, ktoré udávajú smer, ktorým sa celé odvetvie uberá, a Galaxy Note9 nie je v tomto ohľade výnimkou.

Je navrhnutý tak, aby spĺňal priania a požiadavky dnešných užívateľov na výkon, výdrž a inteligenciu,“ vyhlásil DJ Koh, prezident a generálny riaditeľ divízie IT & Mobile Communications spoločnosti Samsung Electronics na oficiálnom predstavení telefónu v New Yorku. 

Pozrite si v galérii fotografie nového telefónu: 

„Priaznivci telefónov Note sú medzi zákazníkmi spoločnosti Samsung tí najvernejší. Vieme, že túžia po všetkom, chcú pracovať a baviť sa na maximum a Galaxy Note9 je jediný smartfón, ktorý dokáže držať krok s ich hektickým životným štýlom.“

Špičková batéria
Galaxy Note9 je vybavený batériou s kapacitou 4 000 mAh, ktorá je pri vlajkových telefónoch Galaxy vôbec najväčšia a poskytuje energiu na dlhú dobu. 

Nový Note sa dodáva v dvoch kapacitách vnútorného úložného priestoru – 128GB alebo 512GB. Ak využijete micro SD kartu, telefón vám ponúkne až 1 TB pamäť.

Ide o mimoriadne výkonný smartfón s najmodernejším 10nm procesorom a podporou najrýchlejších dostupných sietí na trhu (až 1,2 gigabitov za sekundu) pre streamovanie a sťahovanie bez akýchkoľvek chýb.

Využíva systém Water Carbon Cooling vyvinutý spoločnosťou Samsung a algoritmus regulácie výkonu na princípe umelej inteligencie integrovaný priamo do zariadenia pre zabezpečenie vysokého, ale napriek tomu stabilného výkonu.

Vývoj pera S Pen
Významným znakom radu Note je S Pen. Na začiatku išlo o nástroj na písanie a kreslenie, dnes sa jeho funkcie rozširujú.

Vďaka podpore technológie Bluetooth Low Energy (BLE) prináša nový S Pen úplne nový spôsob, ako Note používať. Jednoduchým kliknutím je teraz možné urobiť selfie a zoskupiť obrázky, premietať snímky, pozastaviť či prehrať video. 

Vývojári môžu dokonca nové pokročilé funkcie pera S Pen postavené na technológii BLE integrovať do svojich aplikácií ešte tento rok.

Inteligentný fotoaparát
Fotoaparát je doposiaľ najinteligentnejší, aký Samsung vyvinul. Využíva inteligenciu k identifikácii jednotlivých prvkov fotografie, napríklad scény a predmetu, automaticky ich zaradí do jednej z 20 kategórií a na základe tejto kategórie ich okamžite optimalizuje.

Výsledkom je ohromujúci, realistický obraz s jasnými farbami a dynamickým prekreslením.

Ak sa snímka na prvýkrát nepodarí, mobil upozorní užívateľa, že niečo nie je v poriadku. Následne môže urobiť ďalšiu snímku bez toho, aby prepásol daný okamih.

Okamžité upozornenia sa objaví v prípade, že je snímka rozmazaná, fotografovaná osoba žmurkla, na objektíve je nečistota, alebo ak kvalitu znižuje protisvetlo. 

Samsung tvrdí, že jeho fotoaparát je momentálne tým najlepším na trhu. Ponúka pokročilú technológiu redukcie šumu a variabilnú clonu s dvojitou svetelnosťou, ktorý sa prispôsobí svetlu podobne ako ľudské oko. 

Hlavným dizajnovým prvkom Samsungu je displej Infinity, kde je Galaxy Note9 vybavený najväčším bezrámikovým displejom, aký sa kedy v rade Note objavil.

6,4-palcový Super AMOLED displej Infinity ponúka multimediálny zážitok. Sprevádzajú ho stereoreproduktory vyladené od AKG a podpora priestorového zvuku Dolby Atmos®, ktorý vás vtiahne priamo do stredu diania.

YouTube označil Galaxy Note9 za vlajkovú loď, ktorá dokáže vo svojej triede ponúknuť najlepší zážitok so službami YouTube.

Vďaka podpore dokovacej stanice Samsung DeX je možné s Galaxy Note9 taktiež pracovať podobne ako s PC. Užívatelia môžu tvoriť prezentácie, upravovať fotografie a sledovať svoje obľúbené programy. 

Štandardnou súčasťou Note9 sú aj špičkové technológie Galaxy. Patria medzi ne rýchle bezdrôtové nabíjanie, odolnosť voči vode a prachu so stupňom krytia IP68 či služby Samsung, ako je Samsung Health.

01 - Modified: 2020-08-01 21:11:21 - Feat.: - Title: Inovácie, výbuchy, zvláštne rozhodnutia aj úspech. Toto postretlo známu značku 02 - Modified: 2018-11-19 11:41:56 - Feat.: - Title: Porovnali sme trojicu top telefónov. Výsledok nás prekvapil 03 - Modified: 2018-11-18 08:58:54 - Feat.: - Title: Porovnali sme trojicu top telefónov. Výsledok nás prekvapil 04 - Modified: 2018-09-03 17:13:26 - Feat.: - Title: Smartfón za tisíc eur. Vlajková loď Samsungu je dokonalá, skrýva aj zabijaka selfie tyčí 05 - Modified: 2018-09-03 17:15:54 - Feat.: - Title: Smartfón za tisíc eur. Vlajková loď Samsungu je dokonalá, skrýva aj zabijaka selfie tyčí
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
15. apríl 2024 21:54