Apple.com
StoryEditor

Tichá klávesnica a vyšší výkon. Apple predstavil nový MacBook Pro

18.07.2018, 10:00
Hlavnými novinkami sú procesory Intel ôsmej generácie, displej korigujúce farebné podanie podľa okolitého osvetlenia a tichá klávesnica.

Notebook MacBook Pro už potreboval „update“ ako soľ, píše idnes.cz.  Zákazníci kritizovali najmä staršie verzie procesorov, ktoré už z konfigurácií konkurencie takmer zmizli. Náreky boli vyslyšané a stroje s novými procesormi už mieria na trh.

Nadšenie trošku mierni skutočnosť, že nové verzie dostali len drahšie varianty s dotykovou ovládacou plochou „Touch Bar“, nie lacnejšie základné verzie. Tam sa zatiaľ nič nemení. 

Výkon

Inovované 15" stroje sú osadené šesťjadrovými procesormi Core i7 a Core i9, až 32 GB operačnou pamäťou DDR4, grafickými kartami AMD Radeon Pro s 4 GB videopamäťou a až 4TB SSD úložiskom.  

Obnovené 13" modely idú na trh so štvorjadrovými Core i5 a Core i7 procesormi, 8 GB operačnou pamäťou DDR4, integrovaným grafickým čipom Intel Iris Plus 655 s 128 MB eDRAM pamäťou. V ponuke budú s 2TB SSD úložiskom. 

Pri 15" modeli  má podľa Applu prísť aj k 75-percentnému navýšeniu výkonu, pri 13" modeli k zdvojnásobeniu. 

Ďalšie vylepšenie
Pre tých, ktorí MacBook Pro využívajú pre prácu s fotografiami, grafikou a videom, je dôležité, že inovované verzie majú takzvané True Tone displeje. Tie majú integrované ambientné čidlo, ktoré koriguje farebné podanie displeja podľa okolitého osvetelenia a farby by tak mali zostať presné aj po prechode napríklad zo žiarovkou osvetlenej miestnosti do priestoru s denným svetlom.

Kto čakal vyššie rozlíšenie displejov, alebo dotyk, bude sklamaný

Všetky novinky tiež dostali čip T2 z produkcie Applu. Tento procesor má na starosti mnohé procesy „na pozadí“, vrátane šifrovania disku a ďalších bezpečnostných funkcií, prevádzku Touch Baru alebo asistentku Siri. Tým šetrí výkon hlavného procesoru iba na "pracovné úlohy", najviac ho môže nechať častejšie spať a znižovať tak celkovú spotrebu.

Takzvaná „butterfly“ klávesnica prichádza v tretej generácii, oproti tej predchádzajúcej má byť hlavne tichšia. Na jej hlučné klopkanie si totiž sťažovali niektorí užívatelia.

01 - Modified: 2021-10-18 19:20:43 - Feat.: - Title: Neskutočné mašiny. Apple predstavil nové MacBooky s obrovským výkonom 02 - Modified: 2021-10-12 20:05:48 - Feat.: - Title: Apple ohlásil novú konferenciu. Očakávame uvedenie nových MacBookov Pro 03 - Modified: 2018-07-20 12:18:54 - Feat.: - Title: Nový MacBook Pro za tisíce má problémy. Nezvláda to, na čo je stavaný
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 08:43