Flickr.com
StoryEditor

Rozpoznávanie tváre v hoteloch? Číňania testujú unikátnu technológiu

12.07.2018, 09:21
Autor:
ČTKČTK
Hostí hotelov Marriot International v Číne pravdepodobne už čoskoro budú zapisovať do hotelov prostredníctvom rýchleho skenu tváre.

Spoločný podnik firmy Marriot, ktorá je najväčším hotelovým reťazcom na svete a čínskym internetovým gigantom Alibaba Group tento mesiac testuje možnosť registrácie prostredníctvom identifikácie tváre. Uviedla to agentúra Reuters.

Testovať sa bude v dvoch čínskych hoteloch Marriot. Cieľom firiem je následne zaviesť túto možnosť postupne po celom svete.

Čína je priekopníkom v používaní technológie rozpoznávania tváre prakticky pre všetky oblasti života, vrátane objednávania vo fastfoodoch. Ich kroky zároveň posilňujú systém dohľadu, čo vyvoláva obavy medzi aktivistami v oblasti ľudských práv, ktorí sa obávajú ohrozenia súkromia.

Spoločný podnik uvádza, že nová technológia pomôže hosťom vyhnúť sa dlhému čakaniu v radoch a skráti čas pre registráciu v ubytovacích zariadeniach na menej ako minútu. V súčasnosti trvá tento proces na recepcii zhruba tri minúty.

01 - Modified: 2018-05-14 13:47:08 - Feat.: 0 - Title: Účet si založíte úplne jednoducho cez mobil. Pomocou rozpoznávania tváre
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 03:50