StoryEditor

Samsung Galaxy Note 9 tu bude o mesiac. Už sú známe všetky vylepšenia

06.07.2018, 13:24
Samsung oficiálne oznámil premiéru svojho nového top modelu.

Galaxy Note 9 bude predstavený začiatkom augusta na akcii v New Yorku. Hlavnou inováciou by mohlo byť prepracovanejšie pero. Model Galaxy Note 9 je najdôležitejší model Samsungu pre druhú polovicu tohto roka, uvádza iDnes.cz.

Výrobca ho predstaví 9. augusta. Na premiéru už vydal pozvánku, ale žiadne detaily zatiaľ nezverejnil. Vo videu lákajúcom na uvedenie nového modelu iba ukazuje nové dotykové pero S Pen.

Pero rozšíri funkcie telefónu

Vyobrazené tlačidlo naznačuje prítomnosť novej funkcie písania a ovládania pomocou neho. Pero by malo mať Bluetooth pre bezdrôtové spojenie s telefónom. To znamená, že by bolo možné písať poznámky virtuálne na čokoľvek, napríklad na stôl a pero ich pošle do telefónu.

Okrem poznámok by bolo možné s perom napríklad aj kresliť. Navyše sa špekuluje, že sa cez dotykové pero bude telefón aj odomykať. Od nového Notu 9 inak nemožno čakať výrazné inovácie.

Rovnako ako pri modeloch Galaxy S9 má byť nový Note len evolúciou toho súčasného. Podľa posledných informácií sa však mali udiať niektoré zmeny. Podľa "veterána" v oblasti mobilných telefónov Eldara Murtazina, ktorý už mohol novinku vyskúšať, nebude samozrejme chýbať vylepšená výbava.

Jedinou zmenou v dizajne bude presunutie čítačky odtlačkov prstov pod šošovky fotoaparátov. To už poznáme z nových S9 a z ergonomického hľadiska je to rozhodne dobrý krok. Všetko ostatné bude vyzerať rovnako, Samsung nepoužije ani iné materiály.

Zákazníkom sa určite bude páčiť väčšia batéria. Namiesto článku s kapacitou 3 330 mAh dostane novinka 4 000mAh batériu. Murtazin dokonca pridáva postreh ohľadom výdrže. Note 9 má vydržať v "plnom nasadení" až dva dni.

Väčšia batéria by za normálnych okolností znamenala väčší telefón, lenže Samsung použil vylepšený displej. Ten síce bude mať podľa všetkého rovnaké parametre ako predchodca, ale je tenší a s lepšou čitateľnosťou na slnku.

Novinky potešia užívateľov, cena nie

Telo telefónu sa teda meniť nemuselo a osmička aj deviatka budú mať rovnaké rozmery. Vylepšený bude aj fotoaparát. Ale opäť pravdepodobne pôjde skôr len o čiastkové inovácie ako o úplne nový foto modul.

Ako už vieme dlhšiu dobu, Note 9 dostane nový procesor Exynos alebo pre niektoré trhy mimo Európy Snapdragon 845. Vylepšené má byť užívateľské prostredie, ktoré výrobca nazýva Samsung Experience.

Operačná pamäť sa bude líšiť podľa verzie. V základnej výbave má byť 6 GB operačnej pamäte a 128 GB úložiska. Lepšiu verziu dostanú operačná pamäť 8 GB a užívateľská 256 GB, alebo dokonca extrémne úložisko veľkosti 512 GB.

Samsung Galaxy Note 9 bude opäť poriadne drahý. Cenu možno očakávať rovnakú či skôr vyššiu, než s akou štartoval súčasný Note 8 (1 040 eur). Čo by z novinky urobilo jeden z najdrahších smartfónov na trhu.

01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 03 - Modified: 2024-04-17 09:36:15 - Feat.: - Title: Nová povinnosť pre autá od júla 2024: Znamená stopku pre obľúbené fiaty i porsche 04 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta 05 - Modified: 2024-04-16 09:30:00 - Feat.: - Title: Neprehliadnuteľné Alfa Romeo odhalené. Prvý elektromobil značky dostane aj hybrid
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 15:20