StoryEditor

Chcete štvorec alebo obdĺžnik? Samsung predstavil televízor, aký ste ešte nikdy nevideli

07.06.2018, 15:39
Autor:
lezolezo
Spoločnosť Samsung dnes na veľtrhu InfoComm 2018 predstavila The Wall Professional – modulárny displej postavený na technológii MicroLED.

Systém umožňuje zostaviť obrazovku s uhlopriečkou s rozmerom až niekoľkých stoviek palcov, ktorá v akomkoľvek komerčnom priestore dokáže zobraziť výnimočne sýte čierne odtiene a ponúknuť vynikajúce hodnoty jasu aj kontrastu.

„The Wall Professional mení spôsob, ako užívatelia interagujú s obsahom a ako firmy obsah zobrazujú, pretože toto novo uvádzané riešenie ponúka jedinečný vizuálny zážitok,“ uviedol Seog-gi Kim, výkonný viceprezident divízie Visual Display spoločnosti Samsung Electronics.

Budúcnosť zobrazovacej technológie
The Wall Professional je variant jedného z displejov pre koncových spotrebiteľov predstavených na veľtrhu CES 2018, ktorý sa stretol s najväčším ohlasom. Vďaka svojmu modulárnemu dizajnu je The Wall Professional konfigurovateľný a upraviteľný podľa potrieb zákazníka.

Ponúka dokonalé zobrazenie čiernych odtieňov a jedinečne čisté podanie farieb za jasného osvetlenia aj v tme. Štýlový dizajn displeja The Wall sa stane modernou ozdobou firemných recepcií, múzeí, galérií aj luxusných maloobchodných priestorov.

Samsung

​​Je vysoko spoľahlivý a efektívny. V akomkoľvek usporiadaní dokážu moduly využívajúce technológiu HDR10+ a MicroLED dosiahnuť bezkonkurenčné hodnoty maximálneho jasu až 1600 nitov, pričom zaručujú vynikajúce farebné podanie a dokonalý obraz aj bez použitia farebných filtrov a podsvietenia.

Základom je čierna

The Wall dokáže zobraziť samu podstatu čiernej. Spojenie výnimočne sýtej čiernej so špeciálnymi technológiami pre extrémnu redukciu odleskov zaisťuje ničím nerušené podanie čiernej, ktorá umožňuje dosiahnuť bezkonkurenčný kontrast a jedinečné prekreslenie detailov.

Podmienkou verného zobrazenia detailu je taktiež verné podanie farieb. Vynikajúce zobrazenie farieb dané technológiou použitou v displeji The Wall umožňuje oproti tradičnej LED technológii dosiahnuť dvakrát vyššiu čistotu farieb a širší farebný gamut a zobraziť živé, ale pritom prirodzene pôsobiace farby, ktoré sú zárukou úchvatného vizuálneho zážitku.

Procesor displeja The Wall, ktorý poskytuje špičkovú kvalitu obrazu je – vďaka optimalizácii vysokého dynamického rozsahu, HDR10+ a pod. – vybavený intuitívnymi funkciami pre optimálne nastavenie maximálneho jasu a extrémne presného škálovania šedých tónov pre hodnoverné zobrazenie reality.

QLED s Ambient režimom

Modulárny systém The Wall Samsung ukázal už aj počas prezentácie svojej novej vlajkovej lode medzi televízormi. V marci v New Yorku tento juhokórejský technologický gigant uviedol na trh nový televízor QLED so sympatickým Ambient režimom. 

Špičkový QLED posunul technológie v domácnostiach o level vyššie a z televízora urobil hodnotný dizajnérsky kúsok. 

01 - Modified: 2018-01-16 09:17:35 - Feat.: 0 - Title: Chcete väčší televízor? Novinku od Samsungu si zväčšíte sami doma
01 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase 02 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 03 - Modified: 2024-04-11 08:19:21 - Feat.: - Title: Na tovar z Temu sme sa dívali s hrôzou. Značková konkurencia je úplne inde 04 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Vyklápací smartfón, ktorý stojí polovicu ceny Z Flipu od Samsungu? Áno, ale nákup nebude jednoduchý 05 - Modified: 2024-04-10 14:00:00 - Feat.: - Title: Samsung obmedzí procesory od konkurencie. Použije svoje vlastné
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 20:36