Internet
StoryEditor

PayPal sa výrazne priblížil k Slovákom. Svoje služby poskytuje už aj v slovenčine

14.05.2018, 00:01
Autor:
ahgahg
Digitálne platby budú pre Slovákov o niečo jednoduchšie.

Pomocou globálnej platformy PayPal môžu ľudia platiť, posielať peniaze a akceptovať platby online. PayPal už dávnejšie sprístupnil svoje služby na Slovensku a uviedol tu mnohé produkty a funkcie, vrátane Ochrany kupujúceho a predajcu (vzťahuje sa aj na digitálne tovary), Preplatenie nákladov na vrátenie tovaru, PayPal.Me a One Touch.

Aktuálne však konečne bude PayPal k dispozícii slovenským zákazníkom v ich domácom jazyku, píše agentúra Grayling. Od 4. mája je jadro obsahu na webstránke PayPal (a neskôr aj v mobilnej aplikácii PayPal) dostupné aj v slovenčine a služba tak zjednoduší používanie svojich funkcií pre slovenských spotrebiteľov a obchodníkov. Samozrejme, ľudia, ktorým pri používaní PayPalu anglický jazyk vyhovoval, majú možnosť vrátiť sa k preferovanému jazyku.

„Našim cieľom je urobiť služby PayPal čo najpohodlnejšie. Ceníme si spätnú väzbu našich zákazníkov a uvedomujeme si, že nech už ľudia hovoria akokoľvek plynule po anglicky, predsa len je prístup k obsahu v ich rodnom jazyku jednoduchší a rýchlejší. Sme veľmi radi, že môžeme oznámiť ukončenie prvej fázy lokalizácie na Slovensku – ten najdôležitejší obsah o službách PayPal je odteraz dostupný v slovenčine,“ komentuje Marcin Glogowski, generálny riaditeľ spoločnosti PayPal pre strednú a východnú Európu.

„Takisto veríme, že tento krok pomôže začať využívať naše služby ľuďom, ktorí neboli doteraz schopní používať službu PayPal. Lokalizáciou do slovenčiny budú môcť pohodlnejšie nakupovať a predávať tovary a služby a takisto aj posielať peniaze medzi blízkymi a priateľmi jednoduchším a bezpečnejším spôsobom.“

Do konca apríla 2018 bolo jedinou krajinou s lokalizovanými PayPal službami Poľsko. V súčasnosti má PayPal okrem Slovenska lokalizované webstránky a mobilné aplikácie aj v Českej republike, Maďarsku, Grécku a Fínsku.

Na aké zmeny sa môžeme tešiť?

Používatelia na Slovensku budú mať prístup k lokálnej webstránke PayPal a neskôr k mobilnej aplikácii PayPal v slovenskom jazyku. To zahŕňa lokalizáciu nasledovných funkcií:

  • vytvorenie účtu,
  • správa platieb a profilu,
  • inštrukcie ako sa chrániť v prípade problémov s platbou alebo nákupom,
  • inštrukcie ako získať náhradu v prípade vrátenia tovaru,
  • často kladené otázky,
  • marketingová komunikácia,
  • informačné newslettre o nových spoluprácach a výhodných ponukách v rámci lokálnych aj medzinárodných e-shopov.
  • Zákaznícka podpora je naďalej dostupná v angličtine, avšak články v centre pomoci PayPalu budú už k dispozícii v slovenčine pre prihlásených používateľov.
  • Slovenskí obchodníci môžu odteraz vystavovať faktúry v slovenčine, pričom všetky dôležité informácie budú mať zobrazené v lokálnom jazyku.

01 - Modified: 2015-01-22 08:33:52 - Feat.: 0 - Title: Návod, ako si založiť PayPal. A nakupovať bezpečne
01 - Modified: 2023-02-07 14:00:00 - Feat.: - Title: Ryba s pohybovými senzormi prevzala kontrolu nad hernou konzolou. Použila kreditku, vytvorila si PayPal a poslala mail 02 - Modified: 2023-02-25 13:00:00 - Feat.: - Title: Muž sa stal na dve minúty najbohatším na svete. Z tejto multibiliardovej sumy sa zatočí hlava aj Muskovi 03 - Modified: 2022-01-21 08:20:11 - Feat.: - Title: Oplatí sa investovať do PayPal práve teraz? 04 - Modified: 2021-10-28 12:15:24 - Feat.: - Title: Prečo vstúpil do finančného biznisu? 05 - Modified: 2019-10-06 20:47:58 - Feat.: - Title: PayPal opustil projekt libra od Facebooku
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 00:55