StoryEditor

Testovali sme iPhone X: Je to Ferrari medzi mobilmi

29.04.2018, 00:01
Tri novinky a jeden biznismen, ktorý si ich vyskúšal na vlastnej koži.

V magazíne prečo nie?! ktorý bude už zajtra, v pondelok 30. apríla 2018, vložený do Hospodárskych novín sme testovali tri unikátne produkty - špičkový notebook od Lenova, vlajkovú loď Applu iPhone X a exkluzívny rum MOUNT GAY XO. 

Prečítajte si, ako naše testovanie dopadlo. 


Lenovo IdeaPad YOGA 920 vás určite nesklame. Názov dokonale korešponduje s elegantným prístrojom, ktorý ho nesie. Viacerí z nás určite túžia po perfektnej ohybnosti tela, ku ktorej sa dá dopracovať cvičením jogy.

Výrobcom Yoga 910 sa toto už podarilo, ohybnosť produktu je naozaj bravúrna. Preklopiteľný displej na mňa urobil dojem a robí z tohto notebooku veľmi praktický výrobok, ktorý sa dá použiť ako klasický notebook a taktiež ako tablet s dotykovým displejom.

Lenovo

​Ak podobne ako ja občas pracujete z domu, na gauči s notebookom na kolenách, určite oceníte aj nízku hmotnosť. Pochválim aj displej – obraz jasný, farebnosť výrazná.

Tomuto laptopu je ťažké niečo vytknúť, no ak by som mal predsa len niečo nájsť, tak je to malý počet USB konektorov. Respektíve je len jeden, čo niekedy nemusí byť celkom komfortné.

Lenovo IdeaPad YOGA 920 GLASS, cena: 1 929 eur, predáva: LENOVO

elegantný dizajn, bravúrna ohybnosť, nízka hmotnosť

Radšej sa hneď priznám, že som priaznivcom iPhonov a aj najnovší model iPhone X ma v mojom presvedčení utvrdil. Veľký a jasný displej s výraznou farebnosťou je naozaj skvelá vec.

Apple

​Keď k tomu pridáte moderný dizajn a už štandardne mimoriadne kvalitné prevedenie, dostanete najnovší iPhone. Je to Ferrari medzi mobilmi, ak tento klenot ešte stále môžeme volať mobil.

Čo by sa dalo zlepšiť? Vo vrecku vás tento prístroj celkom zaťaží, ale ako verný fanúšik Applu verím, že sa to čoskoro podarí zlepšiť. Teda trochu znížiť hmotnosť a môžeme sa dopracovať k dokonalosti.

Druhou vecou je fakt, že tak ako Apple odvážne priniesol na trhy mnohé veci, na ktoré si konkurenti netrúfli, odvážna je aj cena nového iPhonu. Tá je oproti najvyšším modelom konkurenčných firiem minimálne o jednu triedu vyššia a s prehľadom vstupuje do kategórie štvorčíselných súm.

iPhone X, cena: od 1 319 eur, smartfón na testovanie zapožičal Slovak Telekom

veľký displej, moderný dizajn a špičkové vyhotovenie


Moderná fľaša MOUNT GAY XO s puncom klasiky v sebe skrýva rum, ktorý potešil moje chuťové poháriky. Keď som sa dozvedel, že história značky Mount Gay sa začala písať v roku 1703, hneď mi napadlo, že tento nápoj bude stáť za prehrešok voči zdravej životospráve.

Mount Gay

​ Dúšok ma príjemne zohrial a zanechal jemnú a vyrovnanú dochuť. Rum, určite aj vďaka svojmu dlhému zreniu – 8 až 15 rokov, ponúka iskrivé tóny a harmóniu chutí. Celkovo môžem zhrnúť, že tento rum je zážitkom, ktorý poteší.

Myslím si, že na svoje si prídu aj nároční fanúšikovia rumov. Navyše, táto fľaša s príjemným obsahom prekvapí aj pomerne príjemnou cenou. Ak ste si na darček pre kamaráta vyhradili oranžovú bankovku, k Mount Gay XO mu môžete pribaliť aj cigary.

MOUNT GAY XO, cena: 33,90 eura, predáva: svetnapojov.sk

iskrivé tóny, harmónia vycibrených chutí, výrazný charakter s plným a jemným zakončením

Kto je Branislav Jendroľ

riaditeľ Úseku služieb poistencom, Poisťovňa Dôvera 

Dôvera

​Študoval matematiku na Technickej univerzite v nemeckom Ilmenau, postgraduálne štúdium absolvoval s titulom doktor prírodných vied na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Profesionálny život zasvätil sfére poisťovníctva.

Pôsobil vo veľkých poisťovacích firmách, ako sú QBE, Allianz a naposledy Generali. Bol projektovým manažérom, na starosti mal vývoj produktov v životnom poistení aj oblasť vzťahov so zákazníkmi. Od roku 2014 zúročuje svoje skúsenosti ako člen top manažmentu v zdravotnej poisťovni Dôvera, kde je riaditeľom Úseku služieb poistencom.

Tvrdí, že človek by sa nemal nikdy so sebou uspokojiť, ak chce stále napredovať a byť osožný v práci či pre svoje okolie. Platí to aj pre úroveň dosiahnutého vzdelania.

Preto chce neustále lepšie napĺňať ciele a hlbšie pochopiť procesy v oblasti manažmentu zdravotníctva. Rozhodol sa pokračovať vo vzdelávaní a rozšíriť si obzory aj v novej téme – v starostlivosti o zdravie zákazníkov.

„Ich spokojnosť je pre mňa pri nových výzvach v zdravotnej poisťovni Dôvera kľúčová,“ tvrdí Jendroľ. V roku 2015 začal študovať na Advance Healthcare Management Institute v Prahe v odbore Master of Healthcare Administration.

Má rád šport. Tento rok sa v tíme Dôvery zúčastnil spolu s kolegami aj poistencami na štafetovom behu Tatry Dunaj: „Bol to výborný zážitok. Beh je fantastický spôsob, ako sa, takpovediac, odreagovať, je to masový šport a zároveň jeden z najlepších prostriedkov na propagáciu zdravého životného štýlu, ktorý vyznávam. Budem rád, keď táto tradícia bude pokračovať.“

01 - Modified: 2022-09-16 11:36:58 - Feat.: - Title: Sme svedkami novelizácií zákonov, ktoré môžu skomplikovať proces zmeny zdravotnej poisťovne 02 - Modified: 2021-06-09 12:47:13 - Feat.: - Title: Akademia prichádza s novými lákadlami: Veríme, že hostia na nás nezabudli, odkazujú 03 - Modified: 2020-12-02 13:33:36 - Feat.: - Title: Celosvetový úspech nadanej Slovenky: Jej čelenkou sa pýši aj Khloe Kardashianová 04 - Modified: 2018-09-22 13:18:11 - Feat.: - Title: Najlepšia slovenská architektúra inšpiruje aj provokuje. V pondelok exkluzívne v prečo nie?! 05 - Modified: 2018-06-15 10:02:05 - Feat.: - Title: Nemám manažérske zručnosti, som jednoducho umelkyňa, hovorí dedička pivovaru Guinness
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 15:32