StoryEditor

Máte už vynovený Gmail? Populárna služba láka aj na "miznúce správy"

26.04.2018, 16:00
Pozornosť vzbudzuje najmä možnosť odoslania „Dôverných správ“. V nich totiž môžete nastaviť dobu expirácie.

Už pred pár dňami sme vás informovali o tom, že Gmail, najpopulárnejšia emailová služba na svete, chystá svoj veľký redizajn vo webovom rozhraní a množstvo noviniek. Ani sme sa nenazdali a Android Authority hlási, že aktualizácie dorazili oficiálne k prvým používateľom. Na čo sa môžete tešiť a ako sa presvedčíte, že máte aktualizáciu k dispozícii?

Na pohľad vás privíta modernejšie pôsobiace rozhranie, kde sa Google inšpiroval Material Dizajnom. Teda heslom „v jednoduchosti je krása“. Nový Gmail je tak prehľadnejší a podľa svojich slov priniesol čerstvý čistý dizajn pre webové rozhranie Gmailu. Webové rozhranie sa teraz viac podobá mobilnému.

ahg

​Veľký rozruch však spôsobilo najmä viacero zaujímavých funkcií. Ako si môžete všimnúť na obrázku hore, nastáva zmena v zobrazovaní príloh. Môžete si ich otvoriť priamo z domácej obrazovky. Prijaté správy si ďalej môžete odložiť na neskôr, teda postarať sa o to, aby sa vám ešte raz pripomenuli. Po novom tiež budete môcť odoslať vylepšené predpripravené odpovede a na podozrivú správu vás upozorní veľká červená notifikačná lišta.

ahg

​Na pravej strane je tiež pod Nastaveniami integrovaný Kalendár v podobe panelu pre rýchly prístup. V ňom tiež nájdete funkciu písania poznámok v podobe obľúbenej miniaplikácie Google Keep a zaznačiť si sem môžete aj Úlohy.

Pozornosť vzbudzuje aj možnosť odoslania „Dôverných správ“. V nich totiž môžete nastaviť dobu expirácie, teda zadáte dátum, kedy sa zmažú. Zvoliť si môžete rozmedzie 1 deň až päť rokov.

Aby to bolo ešte vzrušujúcejšie a dôvernejšie, správy môžu byť poistené číselným kódom, bez ktorého prijímateľ správu neodomkne. Ten mu doručíte pomocou SMS správy. Dôverné emaily sa nedajú kopírovať či preposlať ani stiahnuť.

Už aj slovenskí používatelia hlásia, že majú k dispozícii nový dizajn. Zistite, či k nim patríte aj vy. Kliknite na políčko Nastavenia v pravom hornom rohu a ak sa vám zobrazí funkia "Vyskúšať nový Gmail", ste šťastlivcom.  

ahg

​My sa tiež môžeme pochváliť, že sme medzi prvými, kto má túto funkciu dostupnú. Miznúce správy však zatiaľ nemôžeme odosielať. Je možné, že budú prístupné až po globálnejšom zavedení všetkých novôt. Miznúce správy sa odošlú klasickým spôsobom po zadaní funkcie Napísať správu, pričom v dolnom riadku sa vám vedľa ikoniek Prílohy, Emotikonov, Obrázkov objaví aj možnosť odoslať správu s expiráciou.

01 - Modified: 2015-02-04 14:47:35 - Feat.: 0 - Title: Gmail ako nová zbraň online marketérov? 02 - Modified: 2018-04-14 08:25:31 - Feat.: 0 - Title: Obľúbená služba Gmail chystá zmeny. Novinkou sú správy s expiráciou
01 - Modified: 2024-04-13 13:30:00 - Feat.: - Title: Nový portál územného plánovania uľahčí viaceré veci. Čo všetko sa dá vybaviť? 02 - Modified: 2024-04-12 14:00:00 - Feat.: - Title: Messenger opravuje smiešne nedostatky a pridáva nové funkcie 03 - Modified: 2024-04-11 13:17:46 - Feat.: - Title: Nový zákon EÚ mení hru pre internetové prehliadače. Nezávislé riešenia zažívajú nárast 04 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Google čoskoro sprístupní svoje AI nástroje úpravy fotiek iným zariadeniam. Budete ich môcť použiť aj vy? 05 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Stavebný zákon prináša zásadné novinky. Čoho sa týkajú a aké ďalšie zmeny sa pripravujú?
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
14. apríl 2024 10:25