StoryEditor

Lenovo predstavilo na Slovensku novú generáciu notebookov ThinkPad pre rok 2018

18.04.2018, 00:01
Autor:
ahgahg
Aktuálne sú ešte rýchlejšie, ľahšie, odolnejšie, odhodlané vydržať v nasadení.

Notebooky Thinkpad od spoločnosti Lenovo oslavujú už 25 rokov a majú svoje pevné miesto na trhu s biznis notebookmi, informovala spoločnosť Lenovo. ThinkPady však neustále napredujú a pre rok 2018 je tu vynovený rad týchto legendárnych notebookov.

Aktuálne sú ešte rýchlejšie, ľahšie, odolnejšie, odhodlané pracovať a vydržať v nasadení. Tu sú vybrané špecifikácie a funkcie, ktoré stoja za zmienku: 

ThinkShutter – praktické zabezpečenie kamery

Každý z vás zrejme počul o sledovaní užívateľov prostredníctvom ,,nečinnej“ webkamery. Lenovo preto vyvinulo jednoduché, ale efektívne riešenie tohto problému. Celý horný rámček webkamery je pri nových modeloch zasúvateľný pomocou "záslepky".

Kamera aj mikrofón pritom majú nový dizajn, aby bola zabezpečená rovnaká kvalita a odolnosť ako pri predchádzajúcich modeloch. 

Lenovo

​Moderné dokovanie

ThinkPady sa používajú najmä v biznis prostredí a dokovacie stanice sú stále častým a obľúbeným spôsobom ich ukotvenia a používania. Pre vybrané modely ThinkPad sú tu nové dokovania s modernou konektivitou.

Vďaka flexibilnému a nivelačnému mechanizmu, ktorý podporuje viacero druhov zariadení, svoj notebook pripojíte v rôznych uhloch ukotvenia. Dokovací systém je tak tenší a ukotvenie je rovnaké pri všetkých nových zariadeniach.

Lenovo

​Žiarivý displej s podporou HDR

Najnovší displej v zariadeniach ThinkPad dosahuje svietivosť až 500 nitov, a to pri zachovaní rovnakej výdrže batérie ako pri starších 300 nitových modeloch.

Displeje navyše podporujú štandardy Dolby Vision HDR a AdobeRGB, takže zažijete široký rozsah farieb a prirodzenejšie prechody pri svetlých a tmavých scénach. Ocenia to okrem biznismenov aj filmoví nadšenci a profesionálni grafici.

Maximálna konektivita

Rýchle porty a okamžitá prepojiteľnosť zariadení sú kľúčovými vlastnosťami každého pracovného notebooku. Pri nových zariadeniach ThinkPad teda nájdete plnú implementáciu technológie USB-C.

Vďaka tomuto konektoru tak môžete prenášať dáta, pripájať sa cez Display Port, ale aj nabíjať periférie a samotné zariadenie. Podpora portov HDMI a USB-A však zostáva zachovaná a pri vybraných modeloch získate aj superrýchly port Thunderbolt 3.

Lenovo

​Nová dotyková technológia ON-CELL TOUCH

Doteraz boli dotykové displeje pokryté aj vrstvou skla. Tieto zariadenia tak boli hrubšie a ťažšie, než notebooky so štandardným displejom. Vďaka ON-CELL TOUCH možno používať dotykovú funkciu bez prekrytia sklom, takže notebooky s dotykovým displejom budú mať rovnakú hmotnosť a hrúbku ako zariadenia s klasickým displejom.

Klávesnica, ktorá splynie s telom

Pri modeli X1 Yoga sa stretnete s inovovaniu klávesnicou, ktorá pri preklápaní displeja zapustí všetky klávesy do najnižšej polohy. V režime tablet tak na zadnej strane získate rovnú plochu, z ktorej nebudú vystupovať žiadne klávesy.

Výhodou je aj zamedzenie kontaktu pri zatvorenom notebooku, kde klávesy vďaka najnižšej polohe neprichádzajú do kontaktu s displejom. Klávesnica je navyše odolná proti poliatiu vodou a testovaná na 30 tisíc otváracích cyklov.

01 - Modified: 2016-06-14 07:35:32 - Feat.: 0 - Title: Lenovo ThinkPad X1 Carbon – ultrabook stvorený pre biznis 02 - Modified: 2016-06-22 12:01:38 - Feat.: 0 - Title: Zoznámte sa s ThinkPad X1 Yoga
01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Ohybný displej, AI a ideálna výbava do kancelárie. Novinky od Lenova sa dočkali zaujímavých vylepšení 02 - Modified: 2024-02-26 11:00:00 - Feat.: - Title: Priehľadná obrazovka a AI. Lenovo ukazuje novým konceptom schopnosť inovovať 03 - Modified: 2024-02-16 09:44:00 - Feat.: - Title: Lacný tablet, ktorý je ideálnou voľbou pre nenáročného užívateľa. Za nízku cenu prinesie zaujímavé prekvapenie 04 - Modified: 2024-01-19 11:16:59 - Feat.: - Title: Konkurencia pre Samsung a Apple? Lenovo chce zo značky Motorola urobiť trojku na trhu so smartfónmi 05 - Modified: 2023-08-17 09:05:27 - Feat.: - Title: Spoločnosť Lenovo zaznamenala v uplynulom štvrťroku pokles zisku aj tržieb
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 19:42