Čínska spoločnosť Huawei je v súčasnosti tretím najväčším predajcom smartphonov na svete, s touto pozíciou sa však nehodlá zmieriť.REUTERS
StoryEditor

Huawei by mal ako prvý predstaviť skladací smartfón. Už v novembri

13.04.2018, 15:17
Skladacie smartfóny sú pre výrobcou veľkou výzvou. Pracuje na ňom Lenovo i Samsung.

O skladacích smartfónoch sa hovorí už roky. Niekoľko firiem prinieslo dokonca aj prototypy skladacích zariadení, no k produktu hotovému do predaja sa zatiaľ nikto nedopracoval. Podľa najnovších správ však k tomu môže byť veľmi blízko spoločnosť Huawei. Portál Phonearena.com uviedol, že čínsky výrobca by mal ukázať svoje skladateľné zariadenie v novembri tohto roka.

Zdroj ďalej uvádza, že Huawei by mal v displejoch využiť technológiu OLED, pričom tieto zobrazovacie panely by mu mala dodať spoločnosť LG. Podľa dohadov by sa mal smartfón zatvárať ako kniha, pričom displej má smerovať dovnútra. Viac detailov nie je známych a zatiaľ sa nevie, či Huawei predstaví v novembri len prototyp, alebo vzorku určenú niekoľkým ľuďom na získanie prvých dojmov, alebo to bude už rovno zariadenie pripravené do produkcie.

Kto bude prvý?

Skladateľné smartfóny sú pritom už dlhoročnou výzvou pre viacerých svetových výrobcov. Samsung na ňom pracuje už poriadne dlhý čas, no uspokojivé výsledky zatiaľ verejnosti nepriniesol. Spoločnosť LG už dávnejšie predstavila ohybné displeje, no tie sú tiež len prototypmi, ktoré prezentuje na technologických výstavách.

Zaujímavý funkčný prototyp však predstavila spoločnosť Lenovo na výstave Lenovo Tech World 2016. Išlo o skladací smartfón CPlus, ktorý ste si mohli aplikovať navyše aj ako náramok. Aby toho nebolo málo, predstavili rovno aj tablet Folio, ktorý sa skladal ako knižka s tým, že displeje mal z vonkajšej strany. Do produkcie sa však zariadenia zatiaľ nedostali.

Internet, Lenovo

​Uvidíme, ktorý výrobca príde nakoniec ako prvý so skutočným skladacím smartfónom. A najmä – uvidíme, či o to bude zo strany používateľov záujem.

01 - Modified: 2024-03-29 16:33:41 - Feat.: - Title: Huawei sa zotavuje z amerických sankcií, čínska firma zaznamenala vlani najväčší rast za posledné štyri roky 02 - Modified: 2024-03-21 14:00:00 - Feat.: - Title: Radujú sa z biedneho začiatku roka. Vyzerá to na veľký návrat aj na úkor Applu 03 - Modified: 2024-03-20 14:47:59 - Feat.: - Title: Pôjdu na čiernu listinu. Spojené štáty zvažujú sankcie proti čínskym výrobcom čipov pre Huawei 04 - Modified: 2024-02-29 12:40:19 - Feat.: - Title: Huawei Mate X5 a Mate 60 RS Ultimate Design 05 - Modified: 2024-02-29 13:26:26 - Feat.: - Title: Toto sú najdrahšie čínske smartfóny. Majú byť lepšie ako iPhony
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 07:26