StoryEditor

Mobilnú hru zo sveta Harryho Pottera si zahráte už o pár dní

07.04.2018, 10:00
Svoje hlasy prepožičali hre známi herci a novinkou bude aj hra na spôsob Pokémon Go

Ešte v decembri minulého roka informovalo vývojárske štúdio Jam City, že chystá mobilnú hru umiestnenú do sveta známeho čarodejníka Harryho Pottera s názvom Harry Potter: Hogwarts Mystery. Aktuálne sa podľa androidauthority.com potvrdil dátum spustenia – zahrať si ju môžete už 25.apríla na Androide aj iOS!

V hre ide o klasický model role-playing (RPG), kde si vyberiete svoju postavičku a snažíte sa ju previesť úspešne hrou. Harryho Pottera tu ale nestretnete. Dej hry sa totiž odohráva ešte pred príchodom Harryho do čarodejníckej školy. Stretnúť tu tak môžete niektoré iné známe postavy, ktoré v tej dobe študovali či pôsobili na Rokforte (Dumbledore, Snape či Bill Weasley).

Google Play

Na začiatku hry dostanete pozvánku na štúdium do Rokfortu, kde budete zaradení do niektorej z fakúlt. Tu začne výučba v podobe čarov, elixírov, ale aj súbojov s inými študentami. Horúcou novinkou a prepojením s filmami o Harry Potterovi je to, že niektorým známym herným postavičkám požičali svoj hlas práve herci, ktorí ich hrali vo filmovej ságe. Vypočujeme si tak známu herečku Maggie Smith (profesorka McGonagallová) či Zoe Wanamaker alias profesorku metlobalu Madam Hoochovú.

Wizards Unite: Ďalšia hra aj v rozšírenej realite

Určite si spomínate na ošiaľ menom Pokémon Go, ktorý sa stal okamžite jednou z najúspešnejších mobilných hier všetkých čias. Popularitu si získala pomerne jednoduchým herným mechanizmom a najmä prepojením s realitou. Jednotlivých pokémonov ste chytali na základe reálnych mapových podkladov, a tak ste hru na rozdiel od iných nemohli hrať len tak, z pohodlia domova. Bolo potrebné vyraziť do ulíc.

Vývojárske štúdio Niantic stojace za tvorbou hry pred pár mesiacmi ohlásilo, že na spôsob Pokémon Go chystá aj hru z prostredia Harryho Pottera s názvom Harry Potter: Wizards Unite. Hráči v úlohách čarodejníkov tu budú musieť poraziť temné bytosti z knižnej predlohy, napríklad dementorov či smrťožrútov. Zaujímavosťou je, že v tejto hre by sa reálne mali spájať hráči, aby dokázali poraziť zlo.

theverge.com

​Fanúšikovia Harryho Pottera sa teda môžu tešiť dvojnásobne. Patríte k nim aj vy, alebo vás Harry Potter nijako špeciálne nezaujíma?

01 - Modified: 2022-04-27 12:57:38 - Feat.: - Title: Tak to sa podrž. Niektoré postavy z kníh Harryho Pottera by vyzerali inak, ako vo filmoch (galéria) 02 - Modified: 2022-04-14 13:01:44 - Feat.: - Title: RECENZIA: Fantastické zvery 3 sú najhorším filmom série, ktorý przní odkaz Harryho Pottera 03 - Modified: 2022-03-31 05:42:15 - Feat.: - Title: Tieto postavy z Harryho Pottera žijú aj počas udalostí vo Fantastických zveroch. Uvidíme ich v novom filme? 04 - Modified: 2022-03-25 14:40:43 - Feat.: - Title: Západ sa snaží zrušiť Rusko rovnako ako spisovateľku Rowlingovú, tvrdí Putin 05 - Modified: 2022-03-19 10:40:25 - Feat.: - Title: Scullyovej efekt alebo ako silné ženské postavy emancipovali mužský svet
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 16:52