StoryEditor

Haraktery - nová slovenská hra paroduje aktuálnu politickú situáciu

05.04.2018, 14:52
Zabavte sa preskakovaním dlažobných kociek a postavičkami Kalivederci či Šparadilini.

Do obchodu Google Play prišla slovenská novinka v podobe politickej hry Haraktery. Čo môže na nej zaujať? Úplne všetko, pretože reaguje na aktuálnu politickú situáciu na Slovensku, nechýbajú v nej najnovšie kauzy a poriadny nadhľad.

Hoci v popise hry sa nachádza upozornenie, že akákoľvek podoba s reálnymi osobami a udalosťami je čisto náhodná, len ťažko si nespojíte postavičky so svojimi „predlohami“. Dopomáhajú tomu aj vtipné názvy ako Kalivederci, Sparadilini, Hranolko. 

Všetko to korunuje samotný názov Haraktery, typický pre internetové vtipy o charaktere strany Most-Híd.

Google Play

Ako to funguje? ​

Na začiatku hry ovládate postavičku Sparadilini, s ktorou musíte preskakovať dlažobné kocky a popritom zbierať peniaze. Tie vám pomôžu neskôr v hre odomknúť ďalšie „haraktery“. Lepšie povedané, pomôžu vám ich vykúpiť z väzenia.

Hra funguje na jednoduchom princípe - stačí preskakovať ťuknutím prekážky v ceste - a dostať sa čo najďalej. Napriek tomu je pomerne ťažká a preskakovanie dlažobných kociek sprevádzalo množstvo pádov postavičiek v oblekoch. 

Tvorcovi rozhodne nechýbal zmysle pre humor, pretože v hre vystupujú aj špáradlá, ktoré vám dočasne zvýšia rýchlosť behu. Kútiky smerom nahor vám zase vykrúti familiárna postavička na bicykli, ktorú tiež musíte preskočiť.

Hru sa oplatí aj počúvať, pretože okrem vtipných zvukov sú tu aj reálne hlášky politikov. Úvodná postavička Sparadilini napríklad po spadnutí opakuje vetu, že veru "žiadnu skladačku kokaínu v živote nevidel". V hre sa tiež objaví "1 milión peňazí" i Východ, kde nič nie je...

Google Play

Podľa portálu Fičí vytvoril hru 19-ročný Tomáš Varga, ktorý študuje grafiku digitálnych médií na SOŠ v Košiciach. Hoci hru vytvoril sám, s nápadmi mu pomohli aj spolužiaci. Priebežne chce Haraktery rozšíriť o ďalšie levely a súčasti. 

Hru si môžete stiahnuť zdarma na tomto odkaze pre platformu Android.

01 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 02 - Modified: 2024-04-23 09:23:47 - Feat.: - Title: Je to o konkurencieschopnosti 03 - Modified: 2024-04-20 08:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Jedna z najlepších českých hier v histórii dostane pokračovanie. Kingdom Come 2 vyjde ešte tento rok 04 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 05 - Modified: 2024-04-18 13:00:00 - Feat.: - Title: Prvé slovenské GTA je na svete. Gangsterka Vivat Slovakia ťa prenesie do čias, keď Bratislave vládla mafia
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 19:06