StoryEditor

Pozrite sa, ako funguje v praxi novinka od Samsungu

11.03.2018, 23:01
Namiesto televízora obľúbený obraz, fotka detí alebo aktuálne správy? Alebo radšej by ste nechceli nič?

Nový QLED od Samsungu ponúka Ambient režim. Nevkusný čierny obdĺžnik z vašej dizajnovej obývačky môže aj takmer úplne zmiznúť.  

V New Yorku sme sa zúčastnili veľkej prezentácie noviniek od Samsungu, najväčším ťahákom bol nový QLED televízor, ktorým firma posunula technológie a hlavne funkcie televízora v domácnosti opäť o ďalší level vyššie. 

Samsung

Prezentácia spomínaného Ambient režimu spôsobila na Americian Stock Exchange veľký rozruch, aj keď sme o novom dizajne niečo vedeli, väčšina novinárov si vôbec nevedela predstaviť, ako to bude v reále fungovať. 

Z vypnutého televízora však kórejský gigant urobil štýlový doplnok, ktorý môže mať podobu obrazu, môže na ňom bežať predpoveď počasia alebo fotografie z vašej poslednej rodinnej dovolenky, alebo nič....

Televízor, ktorý zmizne

Ak by ste chceli, aby vynikol drevený či tehlový obklad alebo drahá tapeta, nie je nič jednoduchšie. Pozrite si vo videu ako Ambient režim funguje v praxi. Užívateľ potrebuje okrem televízora iba aplikáciu v smartfóne, ktorá rozpozná napríklad jeho pozadie a prispôsobí mu displej. 

Sám sa vypne a šetrí energiu

Ambient režim si užívateľ dokáže sám naprogramovať. Inteligentný televízor vie dokonca rozpoznať, či sa niekto v byte nachádza alebo nie. Ak zistí, že domácnosť je prázdna, jednoducho sa vypne. 

Televízor tak získava úplne novú funkciu - dizajnovú. Pritom, nový QLED od Samsungu si stále zachováva svoju špičkovú technologickú úroveň, v ktorej patrí firma ku globálnym lídrom. 

Samsung

​Firma stále napreduje aj v tom, ako sa zbaviť zbytočnej spleti káblov, ktorá komplikuje inštaláciu a narúša vzhľad izby. Tentokrát Samsung predstavil model jedného kábla - One Invisible Connection. Kábel má 5 alebo až 15 metrov a dokáže prepojiť televízor s externými zariadeniami a elektrickými zástrčkami. 

QLED televízor predstavili v New Yorku vo viacerých modeloch, zákazníci si budú môcť vybrať uhlopriečky od 65" (165 cm) do 88" (224 cm). Pre Európu zatiaľ stanovili ceny od 1 699 až do 6 299 eur. 

Zdá sa vám 4K málo? Tak pridajte na 8K

Nie, toto nie je vtip. Samsung po prvýkrát ukázal svoj nový klenot QLED model Q9S s rozlíšením 8K. Funguje na princípe dopočítavania kvality rozlíšenia umelou inteligenciou. 

Nová technológia vzbudila mnohé otázky. Vybraní novinári si ho mohli pozrieť, no na prezentácii bol prísny zákaz fotografovania. Obraz bol po prepočítaní na 8K neuveriteľne kvalitný. Uvidíme, kedy sa vôbec dostane tento unikátny televízor do bežného predaja. Výrobca odhaduje termín približne na jeseň. 

 

01 - Modified: 2018-03-07 15:41:15 - Feat.: 0 - Title: Televízor, ktorý vám zmizne pred očami
01 - Modified: 2018-04-30 07:43:57 - Feat.: - Title: New York odhalil televízor, ktorý sa stratí a znova objaví
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 09:54