Flickr
StoryEditor

Dvojročné dieťa zablokovalo matkin iPhone na viac ako 47 rokov

09.03.2018, 09:44
Autor:
lhrlhr
Niektorí to považujú za nezodpovednosť matky, iní za problém telefónu.

Opakované zadanie nesprávneho prístupového kódu bolo zrejme príčinou viac ako 20 miliónov minút dlhého uzamknutia iPhonu jednej čínskej matky, píše iDnes. Stalo sa to po tom, čo svojmu dvojročnému synovi na telefóne pustila vzdelávacie on-line videá a nechala ho bez dozoru. Po tejto skúsenosti to už určite znovu neurobí.

Žena sa po mesiacoch čakania vzdala nádeje

O prípade batoľaťom zablokovaného iPhonu informoval čínsky portál South Morning China Post, (neskôr aj Time) podľa ktorého sa incident stal už v januári. Matka totiž takmer dva mesiace čakala, že sa telefón sám spamätá.

Tým však len odkladala nevyhnutný krok, ktorý jej bol odporúčaný technikom šanghajského Apple Store. Podľa neho mala totiž iba dve možnosti - buď iPhone mohla na viac ako 25,1 milióna minút, teda na zhruba 47 rokov a tri mesiace odložiť do zásuvky a čakať, kým bude môcť po uplynutí tejto doby opäť zadať svoje heslo, alebo ho zresetovať.

"V tomto prípade je jedinou cestou obnovenie továrenského nastavenia," uviedol technik pre miestne médiá s tým, že sa stretol už aj s prípadom iPhonu zablokovaného na 80 rokov.

To však znamená stratu všetkých dát uložených v telefóne. A to nadobro, pokiaľ nie sú zálohované na iTunes a službou iCloud. Možno aj to bol dôvod, prečo žena toto jediné rýchle riešenie situácie, do ktorej sa dostala svoju neopatrnosťou, niekoľko týždňov oddaľovala.

"Naozaj som nemohla čakať 47 rokov a povedať svojim vnukom, že to bola chyba ich otca," vysvetlila žena miestnym médiám dôvod rozhodnutia na obnovenie továrenského nastavenia.

Ako sa to mohlo stať?

Po štyroch neúspešných snahách o odomknutie prístroja sa telefón štandardne zablokuje na jednu minútu. Táto časová medzera však po ďalších neúspešných pokusoch o odomknutie telefónu narastá.

Trebárs po deviatich zle zadaných heslách sa telefón zablokuje na celú jednu hodinu. Žena musela teda svojho syna nechať bez dozoru naozaj dlho. Ponúka sa však aj iné vysvetlenie.

Z minulosti sú totiž známe obdobné prípady, pri ktorých bolo príčinou použitie neoriginálnej batérie. Takýto telefón sa zablokoval po tom, čo ho užívateľ pripojil k nabíjačke v sieti.

Januárová skúsenosť čínskej matky nezostala bez reakcie verejnosti. Niektorí rodičia jej vyčítajú nezodpovednosť, keď nechá syna hrať sa s mobilom bez dohľadu. Ďalší potom poukazujú na pomalosť, čo sa týka zálohy dát v telefóne.

01 - Modified: 2024-04-04 14:00:00 - Feat.: - Title: Lacný, lacnejší a najlacnejší. Toto trio nových mobilov zaujme šetrných zákazníkov 02 - Modified: 2024-04-03 14:00:00 - Feat.: - Title: Prvý pacient s čipom v mozgu strávil prvú noc po operácii pri videohre 03 - Modified: 2024-03-22 23:00:00 - Feat.: - Title: Digitálne strašiaky a ich obete: Ako sa žije neofobikom? 04 - Modified: 2024-03-13 09:54:13 - Feat.: - Title: Je rozhodnuté. Apple umožní užívateľom iPhonov v EÚ sťahovať aplikácie z webových stránok 05 - Modified: 2024-02-21 12:00:00 - Feat.: - Title: Jedzte holubie rizoto a amputujte si nohu: Ako sa ruskí hackeri snažia demoralizovať Ukrajincov
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 19:19