AndroidPortal.sk
StoryEditor

Facebook končí s prieskumníkom, u ľudí neuspel

02.03.2018, 07:49
Autor:
ČTKČTK
Facebook nebude pokračovať vo vývoji rozdelenej hlavnej stránky (newsfeed), ktorú testoval od októbra v šiestich krajinách sveta vrátane Slovenska.

Ľudia vraj v prieskumoch dali najavo, že si neželajú, aby bol ich obsah rozložený medzi dva newsfeedy; jeden s príspevkami od priateľov a rodiny a druhý s materiálom od médií či značiek.

"Skúšame veľa nápadov - niektoré dopadnú dobre a spustíme ich, iné nefungujú a upustíme od nich. Dnes sa zbavujeme niečoho čo nefungovalo: testu Explore Feedu," napísal na Twitter Adam Mosser, ktorý má vo Facebooku na starosti vývoj hlavnej stránky.

Ako Explore Feed bol označovaný sekundárny tok príspevkov z komerčných účtov, kde sa používateľom zobrazoval obsah, ktorý algoritmus sociálnej siete vyhodnotil ako zaujímavý pre daného jedinca.

Okamžite po jeho uvedení sa však objavili sťažnosti, že nová služba ponúka len nepravdivé, senzačné správy a úplné banality. "Dali ste nám odpoveď: Ľudia nechcú dva oddelené feedy. V prieskumoch nám ľudia povedali, že boli menej spokojní s príspevkami, ktoré sa im zobrazujú, a to, že mali dva oddelené feedy im reálne nepomohlo v zlepšení kontaktu s rodinou a priateľmi," napísal Facebook.

Facebook spustil test na jeseň 2017 tajne a najmä v redakciách v zapojených krajinách, na čo vypukla panika, keď médiám na webové stránky zo dňa na deň prestali chodiť ľudia, ktorým sa už príspevky nezobrazovali v hlavnej ponuke.

Tiež sa objavili správy, že nový systém pomáha šíreniu falošných správ, ktoré spravidla generujú väčšiu aktivitu užívateľov. 

"Myslíme si, že nedávne zmeny vykonané na News Feed, ktoré kladú väčší dôraz na zmysluplné sociálne interakcie, sú lepšou odpoveďou na spätnú väzbu, ktorú sme od ľudí dostali v zmysle, že chcú vidieť viac od priateľov a rodiny," napísal Facebook. Tieto zmeny samy o sebe vraj obmedzujú prísun obsahu od firiem, značiek alebo médií.

01 - Modified: 2024-04-13 10:47:44 - Feat.: - Title: Slovenskí branci zrejme prišli o facebookovú stránku. Fotky z lesov v maskáčoch vystriedali videá s ľahkou ázijskou erotikou 02 - Modified: 2024-04-05 11:00:00 - Feat.: - Title: Žena zverejnila na Facebooku negatívnu recenziu na paradajkový pretlak. Hrozí jej za to sedem rokov väzenia 03 - Modified: 2024-04-04 14:00:00 - Feat.: - Title: Lacný, lacnejší a najlacnejší. Toto trio nových mobilov zaujme šetrných zákazníkov 04 - Modified: 2024-04-03 14:00:00 - Feat.: - Title: Prvý pacient s čipom v mozgu strávil prvú noc po operácii pri videohre 05 - Modified: 2024-03-22 23:00:00 - Feat.: - Title: Digitálne strašiaky a ich obete: Ako sa žije neofobikom?
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 10:29