Jon Chase, Wirecutter
StoryEditor

Horúca novinka od Apple ničí drevený nábytok. Dávajte ho inam, radí výrobca

18.02.2018, 23:01
Autor:
nyvnyv
S prvými zahraničnými recenziami a s prvými aktívnymi užívateľmi smart reproduktora HomePod sa ukázal jeden nečakaný problém.

Reproduktor dokáže poškodiť drevený nábytok, na ktorom stojí. Lavína vtipov samozrejme nenechala na seba čakať, píše iDnes. Spresnil to napríklad Stuart Miles z portálu Pocket-Lint:

"Pri testoch sme položili reproduktor na kuchynskú dosku z dubového dreva ošetrenú dánskym olejom na drevo. Počas dvadsiatich minút HomePod vytvoril bielo odfarbený prstenec, ktorý sa po niekoľkých dňoch čiastočne stratil, ale zatiaľ nezmizol úplne. Vyskúšali sme HomePod aj na iných materiáloch, ako drevo bez úpravy olejom alebo lakované drevo, ale tam sme žiadne zmeny nezaznamenali."

Túto možnosť na stránkach podpory produktu teraz pripúšťa aj výrobca, podľa ktorého to nie je nič neobvyklé - u reproduktorov so silikónovými, vibrácie tlmiacimi podložkami, môže dôjsť k rozptylu oleja medzi podložkou a dreveným povrchom.

Podľa výrobcu majú škvrny sami počas pár dní zmiznúť, v opačnom prípade im možno pomôcť trením suchou handričkou, a ak ani to nepomôže, má sa zákazník obrátiť na výrobcu nábytku.

Toto upozornenie však, podľa dostupných informácií, na webe podpory pribudlo až potom, ako sa tento problém začal riešiť na sociálnych sieťach.

Na čo sa odvoláva aj pravdepodobne prvý vtip, ktorý sa v súvislosti s kurióznym problémom objavil:

Preklad: Naozaj to nie je tak, že by sme sa snažili skryť skutočnosť, že HomePod máte používať len na bielom nábytku. Je to priamo na našich stránkach. PRIAMO TAM!

A ako to už býva, na ďalšie vtipy sa nečakalo dlho:

Preklad: Ponožky pre HomePod, 99 dolárov. Vyriešil som problém s  jeho "bielym prstencom".

Preklad: Pozerajte! Olympijské kruhy! Vytvorené z fľakov od zadku HomePodu.

Preklad: Jaj, tá vec s kruhmi? To už nie je problém.

Preklad: Háčkovaná dečka pre HomePod len za 39 dolárov vo vašom miestnom Apple Store.

Treba podotknúť, že HomePod nie je prvou reprosústavou, ktorá takto poškodzuje drevený nábytok. Podobný problém má aj bezdrôtová reprosústava Sonos One.

Rozdiel je v tvare poškodeniu povrchu, zatiaľ čo HomePod zanecháva súvislý kruh, Sonos One stopy po štyroch nožičkách.

Aktualizácia 20:35 - Doplnili sme informáciu o Sonos One.

01 - Modified: 2024-04-04 14:00:00 - Feat.: - Title: Lacný, lacnejší a najlacnejší. Toto trio nových mobilov zaujme šetrných zákazníkov 02 - Modified: 2024-04-03 14:00:00 - Feat.: - Title: Prvý pacient s čipom v mozgu strávil prvú noc po operácii pri videohre 03 - Modified: 2024-03-22 23:00:00 - Feat.: - Title: Digitálne strašiaky a ich obete: Ako sa žije neofobikom? 04 - Modified: 2024-03-13 09:54:13 - Feat.: - Title: Je rozhodnuté. Apple umožní užívateľom iPhonov v EÚ sťahovať aplikácie z webových stránok 05 - Modified: 2024-02-21 12:00:00 - Feat.: - Title: Jedzte holubie rizoto a amputujte si nohu: Ako sa ruskí hackeri snažia demoralizovať Ukrajincov
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 04:50