StoryEditor

Priateľ ho požiadal o doručenie iPhonov. Dostal trest smrti

06.02.2018, 10:05
Autor:
ihrihr
Najvyššiu daň zaplatí muž, ktorého zadržali colníci na letisku v Abú Zabí kvôli dvom zdanlivo originálnym baleniam iPhonov 6s Plus.

Pri bežnej röntgenovej kontrole v nich totiž pracovníci bezpečnostnej kontroly našli sáčky s kryštalickou látkou, píše iDnes.cz.

Video colníkov rozbaľujúcich na prvý pohľad nevinne vyzerajúce škatuľky s iPhonmi 6s Plus sa bez bližšieho upresnenia objavilo na sociálnych sieťach už koncom minulého roka.

Konkrétnejšie informácie vyplávali na povrch až v týchto dňoch. Obsah dvoch krabičiek, s ktorými cestoval nemenovaný muž do Dubaja, zhodnotili colníci na letisku v Abú Zabí pri bežnej kontrole ako podozrivé.

Röntgen totiž preukázal, že skutočný obsah škatuliek sa od toho očakávaného výrazne líši. Muž bol preto odvedený k dôkladnejšej kontrole, kde sa podozrenie colníkov vzápätí potvrdilo.

Z krabičiek totiž po ich otvorení vybrali dva sáčky s kryštalickou látkou. Podľa pakistanského portálu Parhlo išlo o kokaín. Muž bol teda okamžite zatknutý a obvinený z pašovania drog.

To však odmietal s tým, že nemal o skutočnom obsahu krabičiek vôbec tušenie. Obhajoval sa tým, že bol len požiadaný svojím priateľom, či by nedoručil dva nové iPhony jeho známemu.

Treba podotknúť, že "odosielateľ" pamätal naozaj na všetko - krabičky totiž znovu zatavil do fólie a zaobstaral ich aj patričnými nálepkami. Pre laika tak boli na prvý pohľad úplne nerozoznateľné od originálneho balenia.

Čo bolo však podozrivé, bola ich hmotnosť. Zatiaľ čo v skutočnosti sa originálne balenie iPhonu 6s Plus pohybuje pod polkilogramovou hranicou, tak každá zo zabavených škatuliek vážila viac ako kilogram.

Hoci sa muž opakovane snažil súdy presvedčiť, že bol len nastrčenými bielym koňom, nebolo mu to nič platné. Miestne zákony sú voči drogám naozaj nekompromisné, muž bol za pašovanie dvoch kilogramov kokaínu odsúdený na trest smrti.

01 - Modified: 2024-04-10 09:52:26 - Feat.: - Title: Varšavská polícia zadržala Nigérijčana s kufrom plným kokaínu 02 - Modified: 2024-04-04 14:00:00 - Feat.: - Title: Lacný, lacnejší a najlacnejší. Toto trio nových mobilov zaujme šetrných zákazníkov 03 - Modified: 2024-04-03 14:00:00 - Feat.: - Title: Prvý pacient s čipom v mozgu strávil prvú noc po operácii pri videohre 04 - Modified: 2024-03-22 23:00:00 - Feat.: - Title: Digitálne strašiaky a ich obete: Ako sa žije neofobikom? 05 - Modified: 2024-03-13 09:54:13 - Feat.: - Title: Je rozhodnuté. Apple umožní užívateľom iPhonov v EÚ sťahovať aplikácie z webových stránok
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 15:00