Už v niekoľkých prípadoch sa iPhonom 8 batéria nafúkla a Apple zatiaľ k prípadu neposkytla stanovisko. Teraz však skôr Apple aj užívatelia s napätím očakávajú, ako si povedie pri štarte predaja nový iPhone X. Už teraz je prakticky isté, že jeho zvláštne vykrojený displej bude v niektorých prípadoch na obtiaž a že ho mnoho aplikácií nebude vedieť využiť. Aspoň spočiatku.9to5mac.com
StoryEditor

Veľkí akcionári Applu chcú riešiť závislosť detí na telefónoch. Od firmy žiadajú špeciálny softvér

08.01.2018, 21:04
Autor:
ČTKČTK
Softvér má pomôcť rodičom obmedziť prístup detí k smartphonom.

Dvaja veľkí akcionári americkej technologickej spoločnosti Apple vyzvali firmu, aby podnikla kroky proti rastúcej závislosti detí na chytrých telefónoch.

Výrobca populárnych smartfónov iPhone by podľa nich mal okrem iného vytvoriť softvér, ktorý by umožnil rodičom, aby obmedzili používanie inteligentných telefónov deťmi.

Investičná spoločnosť Jana Partners a dôchodkový fond kalifornských učiteľov CalSTRS v otvorenom liste firme Apple poukazujú na rad štúdií o negatívnych vplyvoch nadmerného používania inteligentných telefónov a sociálnych sietí na duševné i fyzické zdravie detí.

Upozorňujú napríklad na narušovanie vyučovania v školách, zníženú schopnosť sústredenia či zvýšené riziko detských depresií a samovrážd, píše agentúra AP.

Spoločnosť Jana Partners a fond CalSTRS vlastnia akcie Applu v hodnote okolo dvoch miliárd dolárov. Podľa servera BBC sa obávajú, že ak nebude firma riešiť rastúce znepokojenie súvisiace s používaním inteligentných telefónov, mohlo by to mať negatívny dopad na jej povesť aj na cenu jej akcií.

"Apple môže zohrať rozhodujúcu úlohu pri signalizovaní technologickému priemyslu, že venovať osobitnú pozornosť zdraviu a vývoju novej generácie je správna vec, ktorá je zároveň dobrá pre podnikanie," píše sa v liste.

Podľa minuloročného prieskumu spoločnosti Common Sense Media pociťuje závislosť na mobilných telefónoch polovica teenagerov v Spojených štátoch, upozorňuje agentúra Reuters.

01 - Modified: 2024-04-19 12:23:26 - Feat.: - Title: Herečka Jiřina Bohdalová sekla s celoživotným zlozvykom. Na staré kolená mení pravidlá 02 - Modified: 2024-04-11 12:05:06 - Feat.: - Title: Ešte jednu pilulku a dosť. Väčšina ľudí si závislosť na liekoch nepripúšťa, nepatríte medzi nich? 03 - Modified: 2024-03-28 09:24:57 - Feat.: - Title: Podľa novej štúdie sme na porne závislí menej, ako sa čakalo. Zúčastnili sa jej aj Slováci 04 - Modified: 2024-03-19 14:29:08 - Feat.: - Title: Náklady na liečbu závislostí každý rok významne narastajú 05 - Modified: 2024-03-05 14:26:42 - Feat.: - Title: Aký je rozdiel medzi HHC a CBD? Prinášame ti stručný prehľad aj možné následky ich užívania
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 21:35