StoryEditor

DELTA má za sebou najúspešnejší rok pôsobenia

19.04.2005, 00:00
Autor:
(js)(js)

Skupina spoločností DELTA E.S., poskytujúca komplexné riešenia v oblasti dodávky IS (informačné systémy) a ICT (informačné a komunikačné technológie), zverejnila svoje hospodárske výsledky za rok 2004, ktoré potvrdili, že predchádzajúci rok bol doteraz najúspešnejším z jej 14-ročnej existencie. Celkové výnosy skupiny dosiahli hodnotu prevyšujúcu 675 miliónov Sk, čo predstavuje medziročný nárast takmer o 23 %.
Posilnenie pozície na domácom trhu
V roku 2004 si DELTA E.S. s podielom 40 % udržala dominantné postavenie na trhu soft-véru pre leasingové spoločnosti na Slovensku. Svoju pozíciu v Českej republike v tomto segmente prednedávnom posilnila. V uplynulých dňoch sme podpísali zmluvu s ďalšou významnou českou leasingovou spoločnosťou Raiffeisen-Leasing, náš podiel na trhu SW pre oblasť leasingu v ČR tak stúpne na 20 %." -- uviedol Václav Klein, generálny riaditeľ DELTA E.S. Predmetom zmluvy je implementácia (tzn. zavedenie) informačného systému APV MARK IV/L vyvinutého špeciálne pre potreby leasingových spoločností. Súčasťou implementácie bude aj customizácia, t. j. prispôsobenie riešenia podľa špecifických požiadaviek zákazníka.
Aj naďalej patrí DELTA E.S. k najvýznamnejším dodávateľom IT riešení pre sektor energetiky a teplárenstva na Slovensku. V minulom roku realizovala viacero zaujímavých projektov v tejto oblasti, napr. rozsiahly projekt centralizácie údajov pre Slovenské elektrárne, projekt bezpečnosti IS/ICT v Stredoslovenskej energetike, implementáciu CRM riešenia pre Tepláreň Košice či zavedenie aplikácie mobilných odpočtov v spoločnosti Žilinská teplárenská.
Smer -- telekomunikácie
DELTA E.S. sa v roku 2004 presadila aj v ďalšom segmente -- telekomunikáciách. "Naše riešenie DeltaPort (zamestnanecký portál) dnes využívajú dvaja významní telekomunikační operátori -- v Česku spoločnosť ČESKÝ TELECOM a na Slovensku mobilný operátor EuroTel Bratislava. Veľmi nás teší, že projekt EuroTelu, ktorý sme implementovali spoločne s medzinárodnou poradenskou spoločnosťou Accenture, nedávno získal prestížne ocenenie HR Oscar Awards 2004 za najlepší slovenský projekt v oblasti riadenia ľudských zdrojov," -- uviedol ďalej V. Klein. Aj projekt pre Český Telecom priniesol pozitívne výsledky. "Zo spolupráce na úrovni klient -- dodávateľ sa zrodilo vzájomné obchodné partnerstvo našich firiem pri predaji tohto riešenia v ČR, ktoré nám prinieslo nového významného zákazníka -- českú poisťovňu Kooperativa. Tieto úspechy ešte viac posilnili naše ambície ponúknuť telekomunikačným firmám aj naše ďalšie riešenia a služby."
Úspechy v zahraničí
Ambície DELTA E.S. presadiť sa nielen na Slovensku a v Česku, ale aj v zahraničí, sa podarilo naplniť akvizíciou spoločnosti aliatic v druhej polovici roka 2003. "Dnes môžem povedať, že vďaka partnerstvu s aliaticom sme sa stali slovenským IT subjektom s najväčším podielom obratu na nemeckom a rakúskom trhu. V súčasnosti uskutočňujeme projekty aj v Maďarsku a Taliansku a projektovo sme schopní pokryť ďalšie stredoeurópske regióny ako napríklad Poľsko, Slovinsko či Chorvátsko," -- vysvetľuje V. Klein.
V zahraničí realizoval aliatic projekty pre spoločnosti zo sektorov finančných služieb, telekomunikácií, automobilového priemyslu, potravinárskeho priemyslu, zdravotníctva a iné.
Vlastný vývoj
Najvýznamnejšou udalosťou posledných dvoch rokov, ktorá bude mať významný vplyv na ďalšie pôsobenie skupiny DELTA E.S., je vývoj novej generácie vlastného informačného systému, ktorý bude spoločnosť predávať pod obchodným názvom jMARK. "Pre zásadnú inováciu pôvodného riešenia sme sa rozhodli už koncom roka 2002. Rok 2003 bol rokom analýz a hľadania najvhodnejšej technológie, v ktorej sme chceli nové riešenie vyvíjať. Nakoniec sme vybrali technológiu JAVA, platformu J2EE. Minulý rok sme intenzívne pracovali na vývoji jadra systému, ktorý u nás nazývame JavaDeltaFramework," -- upresňuje V. Klein.
V súčasnosti už DELTA E.S. pracuje na aplikačnom vývoji, pričom v prvom polroku 2005 plánuje uviesť do testovacej prevádzky prvý inovovaný modul "Leasing" a v priebehu tohto roka príde na trh aj so svojou ďal-šou novinkou -- špecializovaným modulom "Logistika".

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 22:41