StoryEditor

Prenajmite si sieť

19.03.2007, 23:00

Informačné technológie sú kľúčovou súčasťou podnikania aj pre malé a stredné firmy. Pre menšie firmy je však ťažko vybrať si a navrhnúť také riešenie, ktoré ich finančne nezaťaží a zároveň prinesie maximálny efekt pre ich podnikanie. Teraz už aj firmy s menším počtom zamestnancov môžu využiť novú formu služby v oblasti návrhu a prevádzky firemných sietí. Svetový dodávateľ sieťových riešení Cisco a distribútor Avnet Technology Solutions začali projekt Prenajmite si sieť.

Ide o operatívny lízing sieťového riešenia z portfólia Cisco vrátane konzultácie klientových potrieb, návrhu designu siete, dodania a inštalácie. Pre zákazníkov je tiež k dispozícii hot-line číslo, kde môže nahlásiť prípadnú poruchu. V prípade potreby sú technici pripravení vyriešiť problém na diaľku, alebo osobne navštíviť zákazníka a odstrániť vzniknutý problém priamo na mieste.

Projekt "Prenajmite si sieť od Cisco" bol už úspešne realizovaný pre viac ako 600 klientov v Česku a začína sa realizovať aj v Poľsku. Teraz prichádza na Slovensko. "Čoraz viac si uvedomujeme význam a potreby malých a stredných firiem. Hoci spolupráca s týmto sektorom je komunikačne náročnejšia, sme prvou distribučnou spoločnosťou, ktorá sa im začala intenzívne venovať. Už v minulom roku sme pre ich IT dodávateľov pripravili roadshow, kde sme predstavili kvalitné technológie vhodné na ich podnikanie. Ukázalo sa, že jednou z bariér používania značkových technológií je cena. Preto sme radi, že projektom "Prenajmite si sieť od Cisco" prinášame formou operatívneho lízingu možnosť získať najkvalitnejšie riešenie na trhu za skutočne výhodných podmienok. Pre tie firmy, ktoré rozširujú alebo štartujú svoje podnikanie, je veľmi dôležité, že budú platiť len za tú časť infraštruktúry, ktorú momentálne používajú. Pričom dodatočne rozšíriť sieť je pre nich veľmi jednoduché," opisuje výhody projektu Andrej Buchamer, riaditeľ divízie Cisco, spoločnosť Avnet Technology Solutions.

K veľkým výhodám projektu patrí práve poradenstvo a návrh siete pre potreby koncového klienta. Značkové riešenia majú veľa skrytých výhod. Patrí sem napríklad vzdialená správa siete, ktorá vie ušetriť veľa času aj nákladov na prácu jej administrátora. Dôležitá je aj bezpečnosť siete, kam patrí ochrana proti vírusom a netypickým sieťovým tokom, ale aj ochrana siete pred pripojením neautorizovaných PC. Okrem toho značkové riešenia ponúkajú aj možnosti dodatočného rozšírenia siete, ako je napríklad IP telefónia.

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 10:55