StoryEditor

Výkonnejšie flashové prehrávače

19.04.2005, 00:00
Autor:
(js)(js)

Rodina flashových prehrávačov Sony Network WALKMAN sa od apríla rozrastá o novinky so špičkovou výdržou batérie (až 70 hodín), kompatibilitou formátov (kvalitný formát ATRAC3plus a MP3) a pestrou ponukou farieb a miniatúrnych tvarov. Sony rozširuje ponuku walkmanov na tri línie: základná NW-E100, stredná NW-E400 a high-end NW-E500. Všetky línie budú dostupné s kapacitou pamäte 256 MB, 512 MB a 1GB. Nová generácia sa vyznačuje viacerými inováciami, pričom prebrala špičkové vlastnosti overených flashových modelov. Novinkou je rýchle, trojminútové nabíjanie pre až tri hodiny hudby a žiarivý organický EL (elektro-luminiscenčný) displej s lepšou čitateľnosťou.
"Do týchto drobných, ale veľmi inovatívnych prehrávačov sa zmestí až 700 skladieb alebo 45 CD plných hudby," povedal Gregory Kukolj, generálny manažér pre Personal Audio Europe. "Používatelia chcú počúvať hudbu bez akýchkoľvek zbytočných komplikácií, takže walkmany majú jednoduchý tvar s intuitívnou navigáciou a rekordnou výdržou. A to všetko za veľmi prijateľnú cenu."
Strednú triedu reprezentuje séria NW-E400, vyrobená z vysoko trvanlivých materiálov, napr. z akrylátov a pozinkovaných kovov. Bude obsahovať tieto modely: 256 MB NW-E403, 512 MB NW-E405 a 1 GB NW-E407. Dizajn bez viditeľných spojov, čierne alebo červené vyhotovenie, organický EL displej, ktorý dokáže zobraziť až tri riadky textu, jasný a čitateľný tak vo dne, ako aj v noci -- to sú charakteristické črty týchto prehrávačov. Na novom vertikálnom zobrazovači môžete sledovať napr. čas a dátum. Vstavaná lítium-iónová nabíjateľná batéria sa postará o 50 hodín nepretržitého prehrávania a funkcia rýchleho nabíjania dokáže batériu za iba tri minúty dostatočne nabiť na až tri hodiny prehrávania.
Top triedou sú modely NW-E503, NW-E505 a NW-E507. Navyše obsahujú vstavané digitálne FM rádio a aby ste ich hneď odlíšili, budú na Slovensku dostupné v striebornej a zlatej farbe. Všetky modely zo sérií NW-E400 a NW-E500 sa jednoducho ovládajú všestranným ovládačom Jog Shuttle. Okrem 50-hodinovej prevádzky na batérie na jedno nabitie prostredníctvom USB kábla ponúka séria NW-E500 aj rýchle, trojminútové nabíjanie.
Ku každému modelu Network WALKMAN sú k dispozícii slúchadlá, USB kábel a softvér SonicStage 3.0 na správu hudobných skladieb. Sonic Stage plne podporuje MP3 formát a obsahuje jednoduchý prístup do katalógu skladieb na internete -- služby CONNECT Online Music Store, v ktorom je dnes viac než 500 000 hudobných skladieb a kompletných albumov.

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 00:46