Problémy sa samozrejme nevyhýbajú ani Applu a jeho iPhonom. Nové modely 8 s novým operačným systémom (iOS 11) sú pochopiteľne pod drobnohľadom a užívatelia hlásia chybičky. K tým patrí napríklad chyba v kalkulačke, ktorá kvôli novým animáciám nestíha registrovať rýchle dotyky, a tak môže užívateľovi predhodiť zlý výsledok.YouTube
StoryEditor

Testovali sme iPhone 8: Je príliš veľký, klzký a veľmi luxusný

01.12.2017, 10:42
Tri novinky a jeden biznismen, ktorý si ich vyskúša na vlastnej koži.

Tentokrát sme testovali smartfón, luxusný reproduktor a whisky. Prečítajte si ako to dopadlo. 

Novinka od Apple - výborný obraz, vyvážený zvuk, špičkový fotoaparát

Vzhľadom na to, že som nebol majiteľom žiadneho predchodcu iPhonu 8 Plus, cítil som sa ako Alenka v krajine zázrakov. Ako prvé ma upútalo sklo na zadnej strane, ktoré dodáva mobilu pocit luxusu, výnimočnosti bez odtlačkov prstov a nečistôt.

Na druhej strane je však klzký, ľahko sa môže stať, že vám z vrecka vypadne. Okrem klasických funkcionalít ma prekvapil pekný obraz (displej s dynamickým rozsahom HDR a novinkou True Tone) doplnený vyváženým a bohatým zvukom, ktorý si určite užijete pri počúvaní hudby.

Niektorí užívatelia si tiež u noviniek sťažovali na praskavý statický zvuk, ktorý nepríjemne ovplyvňoval kvalitu hovorov. Avšak Apple podľa všetkého tento problém vyriešil softvérovým updatom, takže by teraz už malo byť všetko v poriadku. Niektorí užívatelia si tiež u noviniek sťažovali na praskavý statický zvuk, ktorý nepríjemne ovplyvňoval kvalitu hovorov. Avšak Apple podľa všetkého tento problém vyriešil softvérovým updatom, takže by teraz už malo byť všetko v poriadku. YouTube

​Musím oceniť dvojitý fotoaparát skladajúci sa z dvoch 12Mpx snímačov s možnosťou natočenia 4K videa s frekvenciou 60 snímok za sekundu.

Pre mňa zásadnou nevýhodou je väčší rozmer telefónu, ktorý má za následok nie práve komfortné ovládanie jednou rukou, napriek tomu musím spomenúť jeho slušnú výdrž na jedno nabitie a možnosť praktického bezdrôtového nabíjania.

iPhone 8 PLUS, cena: od 909 eur, predáva: T-Mobile
4,5 hviezdičky

Luxusný reproduktor - výborná výdrž batérie, kvalitný 360° zvuk, kompaktný dizajn
Beolit 17-Testovaniu tohto reproduktora od dánskeho výrobcu Bang & Olufsen som sa veľmi potešil, čakal ma totiž víkend na chate s partiou. Výrobca sľuboval 70W stereo výkon s výdržou batérie až 24 hodín.

Po vybalení prístroj okamžite zaujal svojím dizajnom, jednoduchosťou a kvalitnými materiálmi, z ktorých je vyrobený. To pravé prekvapenie však prišlo až po bezproblémovom spojení s telefónom cez Bluetooth a prehratí prvej skladby.

Bang and Olufsen

​Zvuk vychádzajúci z reproduktora nebol dobrý, bol skvelý s veľmi hlbokými basmi a minimálnym skreslením aj pri najväčšej hlasitosti. Všetky reprodukované žánre zneli rovnako super, až sa nám nechcelo veriť, že to vychádza z takého malého, ľahko prenosného zariadenia. Vo vnútri sa nachádza batéria s kapacitou 2 200 mAh, ktorú možno nabiť prostredníctvom USB-C konektora za približne 2,5 hodiny. Miernou nevýhodou môže byť vyššia cena, ale, samozrejme, za kvalitu sa platí.

Beolit 17, cena: 499 eur, predáva: BANG & OLUFSEN
5 hviezdičiek

Nestville whisky blended 6 ročná - jemná chuť, krásna zlato-hnedastá farba, slovenský výrobok
Whisky je mojím obľúbeným nápojom a ak mám byť úprimný, nevedel som, čo presne čakať od tejto historicky prvej slovenskej. Aj keď jej obyčajná verzia je na pultoch už nejaký rok, na 6-ročnú, ktorá zrela v bielych dubových sudoch, sme si museli počkať.

Po príjemnej vôni po naliatí do pohára nasledovala jemná chuť, mierne sladkastá po kukurici a s dlhou ostrou dochuťou, ktorá je zvýraznená podtónom z výťažku z dreva a musím povedať, že na môj vkus bola príliš výrazná.

Nestville

​Dôležitou surovinou pri výrobe whisky je voda a Nestville obsahuje kvalitnú krištáľovočistú vodu z Belianskych Tatier, ktorá je navyše vhodná na produkciu whisky. Myslím si, že výrobcovia v Hniezdnom môžu byť právom hrdí na svoj produkt.

Nestville whisky blended 6 ročná, cena: 15,90 eur, predáva: Nestville

Kto testoval:  Andrej Hozlár, výkonný riaditeľ DHL Parcel Slovensko
Vyštudoval Fakultu elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Už popri škole pracoval v oblasti dopravy v slovenskej firme Morty, kde pôsobil 8 rokov.

DHL parcel

Od roku 2008 pracuje pre logistickú spoločnosť DHL a v divízii DHL Express prešiel rôznymi pozíciami až po prácu Field Operations manažéra pre región strednej Európy. Posledné dva roky vedie na Slovensku divíziu DHL Parcel, ktorá funguje v oblasti e-commerce a balíkovej prepravy.

01 - Modified: 2017-11-03 07:57:13 - Feat.: 0 - Title: Vyskúšali sme nový iPhone X. Exkluzívne máme prvé video na Slovensku 02 - Modified: 2017-11-03 14:30:30 - Feat.: 0 - Title: Takto vyzeral začiatok predaja iPhonu X na Slovensku. Ľudia nechali v predajniach tisíce eur 03 - Modified: 2017-11-20 23:28:54 - Feat.: 0 - Title: Nikto iný by to nepredal. Len Apple si môže vypýtať 1 400 eur za telefón
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 19:07