StoryEditor

Je to pán telefón! Testovali sme Sony Xperia XZ Premium

26.09.2017, 08:00
Na tento telefón som bol naozaj zvedavý, keďže som o ňom čítal a počul ako o novej hviezde androidového neba.

Osobne stále tvrdošijne používam telefón s operačným systémom Windows 10, takže telefón s Androidom je pre mňa príjemnou exotikou. V prípade telefónu Sony Xperia XZ Premium mi na krátku charakteristiku nenapadá nič iné, ako slovné spojenie „pán telefón“.

Dizajnovo je skôr konzervatívny mimo hlavného prúdu, s plochou vrchnou aj spodnou časťou, ale oblými bočnými hranami. Okamžite zaujme skleneným telom, pričom zrkadlovú zadnú časť by novodobí zálesáci mohli používať namiesto zrkadla pri holení.

Na druhej strane hmotnosť s tým súvisiaca je v tomto prípade citeľná spolu s veľkou náchylnosťou na odtlačky aj naozaj čistých prstov. Okrem klasických funkcionalít súvisiacich s operačným systémom ma zaujal výborný fotoaparát 19/13Mpx s možnosťou natáčania kvalitného 4K videa, ďalej špičkový displej podporujúci permanentné 4K rozlíšenie s vysokým dynamickým rozsahom HDR. A aby boli všetky pre mňa podstatné stránky kompletné, príjemne ma prekvapili výborné reproduktory a možnosť prehrávania hudby s vysokým dátovým tokom a, samozrejme, s pokročilým ekvalizérom. Sčítané a podčiarknuté – ak nastane čas výmeny telefónu, určite sa poobzerám po jeho priamom následníkovi.


SONY Xperia XZ Premium, cena 729,90 eura, predáva Sony
Hodnotenie: 4,5*
Konzervatívny dizajn, výborný fotoaparát a špičkový displej

hodnotil: 

Ivan Znášik
Výkonný riaditeľ Slovenskej asociácie správcovských spoločností

P. Funtál

​- vyštudoval Elektrotechnickú fakultu Slovenskej vysokej školy technickej (dnes Slovenská technická univerzita) v Bratislave.

- po ukončení štúdia pokračoval v doktorandskom štúdiu na Katedre ekonomiky a riadenia tej istej fakulty, odkiaľ prešiel ako odborný asistent na Materiálovo-technologickú fakultu STÚ.

- zakladal CORINEX.

- pôsobil vo vedení brookerskej spoločnosti Transcontrol, s. r. o., s ktorou stál pri zrode Bratislavskej komoditnej burzy.

- v rokoch 1992 – 1993 bol členom predstavenstva a finančným riaditeľom správcovskej spoločnosti Investunion, investičná, a. s. V ďalších rokoch pôsobil na vedúcich pozíciách niekoľkých obchodných a výrobných spoločností. Od roku 2005 viedol poradensko-analytickú firmu v oblasti riadených portfólií podielových fondov, Renta Investment.

-od roku 2007 je na pozícii výkonného riaditeľa Slovenskej asociácie správcovských spoločností, ktorá je strešnou organizáciou správcovských spoločností a firiem pôsobiacich v oblasti kolektívneho investovania na Slovensku.

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 21:03