StoryEditor

Samsung ukázal špičkové hodinky pre šport. Spolupracovať budú aj s iPhonom

01.09.2017, 17:15
Po predstavení Note 8 v New Yorku ukázal Samsung v Berlíne nové inteligentné zariadenia. 

Výstava IFA je zameraná aj na bežné spotrebiteľské produkty do domácnosti, a tak nebolo prekvapením, keď Samsung začal na tlačovej konferencii ukazovať novú práčku či vysávač.

Práčka dostala od Samsungu inovovaný bubon na pranie spolu, ktorý sa ako technológia označuje QuickDrive a samozrejmosťou je komunikácia s mobilným telefónom.

Tyčový vysávač Power Stick Protm zas produkuje výkon 150 W (na šesť minút) a je extrémne ohybný. Kľúčovým prvkom však boli inteligentné hodinky, náramok a nové slúchadlá. Pozreli sme sa na ne bližšie.

Plávať môžete aj v mori

Hodinky Gear Sport vyzerajú na prvý pohľad úplne klasicky, no v zásade sú určené najmä aktívnym ľudom. Majú zvýšenú odolnosť voči vode, no Samsung ich neurobil spôsobilé na potápanie. Sú schopné odolať tlaku 5 atm, čiže plávania sa bať nemusíte. A to ani v mori.

Samozrejmosťou je monitorovanie tepovej frekvencie, možnosti používania vlastných náramkov alebo automatické rozpoznávanie vášho druhu činnosti.

Na rukách hodinky vyzerajú takmer totožne ako model Gear S3 a majú dokonca podobné parametre. Displej Gear Sport je kruhový a má 1,2 palca, rozlíšenie je 320 x 320 bodov. Samozrejmosťou je ochrana odolným sklíčkom Gorilla Glass 3.

HN/Drahomír Piok

​Samsung dáva do svojich hodiniek vlastný operačný systém Tizen, ktorý je vo vylepšenej forme aj v hodinkách Gear Sport. Hodinky sú ľahšie ako Gear S3, no majú aj menšiu batériu. A to takmer až o jednu štvrtinu. Výdrž tak môžeme odhadnúť na dva dni.

Procesor hodiniek pochádza rovnako od Samsungu a pracuje na frekvencii 1 GHz. Vnútorná pamäť zostala na 4 GB, nechýba GPS, NFC alebo ďalšie snímače pre šport a okolie ako akcelerometer, gyroskop či barometer. 

Samsung
Náramok pre športovcov
Inteligentné športové doplnky sa stali veľmi populárne, navyše Samsung uzavrel spoluprácu so Speedo a ďalšími značkami ako Under Armour či Spotify. „Spoločnosť Speedo je odhodlaná inšpirovať ešte väčší počet ľudí k tomu, aby sa vydali splniť svoje kondičné ciele do bazéna,“ povedal na konferencii Rob Hicking, riaditeľ značky v spoločnosti Speedo International. Cena hodiniek bude 350 eur. 
Ak nepotrebujete hodinky, prakticky totožné funkcie ponúkne aj šikovnejší a najmä lacnejší náramok - Gear Fit2 Pro. Vyzerá skvele a rovnako dobre drží na ruke. Máte k dispozícii 1,5 palcový Super AMOLED Displej, vstavané GPS, vlastnú vnútornú pamäť alebo odolnosť voči vode. Hmotnosť je len 34 gramov a výdrž batérie môže dosiahnuť dva dni.Cenovka je oproti Gear Sport o viac ako sto eur nižšia. Náramok Gear Fit2 Pro sa bude predávať za 230 eur. 

HN/Drahomír Piok

Slúchadlá pre Jamesa Bonda

Posledným produktom, ktorým Samsung otváral výstavu IFA, sú slúchadlá Icon X. Malé bezdrôtové slúchadlá, ktoré nie sú ani spojené káblom. Majú vlastnú pamäť, ktorú môžete naplniť hudbou, navyše vydržia niekoľkonásobne viac ako v minulosti. A to dokonca až päť hodín. Čo je na ich veľkosť výborná hodnota.

Okrem toho sa dodávajú v špeciálnom púzdre, ktoré ich dokáže samostatne ešte raz nabiť na sto percent. Navyše slúchadlá sledujú vašu fyzickú aktivitu aj bez telefónu a údaje vám počas behu môžu priamo hovoriť. Ich cena je však pomerne prémiová, a to celkom 229 eur. Dostupné budú vo viacerých farbách a do predaja sa dostanú už v druhej polovici septembra. 
Cestu redaktora hradí spoločnosť Samsung

01 - Modified: 2024-04-25 12:03:56 - Feat.: - Title: Samsung prináša podarenú štýlovku. Pokúsi sa s ňou uspieť na trhu, kde sa mu dlho nedarí 02 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase 03 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 04 - Modified: 2024-04-11 08:19:21 - Feat.: - Title: Na tovar z Temu sme sa dívali s hrôzou. Značková konkurencia je úplne inde 05 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Vyklápací smartfón, ktorý stojí polovicu ceny Z Flipu od Samsungu? Áno, ale nákup nebude jednoduchý
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 20:57