Prestať jesť cukor nie je pre mnohých z nás jednoduché. Avšak kvôli nasledujúcim benefitom sa to naozaj oplatí!
Čo všetko ovplyvňuje naše vnímanie chutí?
Niekto má radšej červené, iný biele a ďalší zase ružové. Zdá sa, že ide len o obyčajnú záležitosť chuti. Nie je to celkom tak.
Ľudia tvrdia, že paradajky nechutia tak ako v minulosti. Prečo je tomu tak?
Možno vás to nikdy nenapadlo, ale aj pri chudnutí je potrebné pracovať hlavne s mysľou a emóciami. Bohužiaľ mnoho ľudí zatiaľ nepochopilo, že práve pri zhadzovaní prebytočných kíl je často dôležitejšia hlava než žalúdok. Odborníci preto radia, aby ste vrátili jedlo tam, kam patrí - na uspokojenie fyziologických potrieb a nie k riešeniu problémov.
Na prvý pohľad je to obyčajná ovsená kaša. Skrýva sa však pod ňou lahodné prekvapenie. Pripravte ju na raňajky svojim najbližším. Zaručene si ju obľúbia a ocenia jej chuť.
Nezasýtia, len rozdráždia chuťové poháriky. Ktoré jedlá chutia, no nesplnia svoj účel?
Do tajov aquasomeliérstva vás zasvätí odborníčka na chuť a vôňu tejto základnej tekutiny.
Supemarket, trh či bio obchod? V každom sa nájde niečo vhodné. A takto neprídete domov s jahodami bez chuti či mdlými rajčinami.
Sú rafinované, sladké a (obvykle) ich netreba piecť. Spravte si piknik s francúzskymi toastmi.
Kvalita croissantov predávaných na Slovensku je priemerná. Niektoré nie sú z lístkového cesta. Predajne ich pečú aj zo zmrazeného polotovaru.
Vedci sa pustili so skúmania vzťahov medzi chuťou jedla a jeho vzhľadom. Prečítajte si, čo zistili.