Ako si pripraviť droždie doma a čím ho nahradiť? Poradia vám šéfkuchári
Dopyt po droždí je teraz v obchodoch enormný a kvôli opatreniam v súvislosti s epidémiou koronavírusu je pre mnohých ťažké ho zohnať.
Dopyt po droždí je teraz v obchodoch enormný a kvôli opatreniam v súvislosti s epidémiou koronavírusu je pre mnohých ťažké ho zohnať.
Aj tak základná surovina, ako je droždie, v súčasnej dobe v obchodoch občas chýba. Je to tým, že veľa ľudí sa predzásobila tak, že v regáloch už ho nenájdete. Slováci sa vrhajú do domácej výroby pečiva. Lenže šikovné slovenské ručičky dovedú droždie vyrobiť aj v domácich podmienkach.
Okrem toho, že sa naučíte založiť si svoj vlastný materský kvások, dozviete sa aj rozdiely medzi kváskom a droždím. Potom vám už nebude nič brániť v tom, aby ste si upiekli svoj prvý kváskový chlebík.
Podľa výrobcov stúpol dopyt po pekárenských kvasinkách asi päťnásobne.