Odborníci považujú túto zeleninu za skutočný vitamínový klenot!
Sto gramov tejto zeleniny znamená trojnásobok dennej odporúčanej dávky vitamínu A.
Sto gramov tejto zeleniny znamená trojnásobok dennej odporúčanej dávky vitamínu A.
Obľúbená je nielen pre typickú chuť, ale aj pre výživnú hodnotu. Obsahuje pomerne veľa vitamínu C. A navyše, môže sa pripravovať na rôzne spôsoby.
Avokádo je plné vitamínov a antioxidantov. V kuchyni ho využívame napríklad na prípravu nátierok a šalátov. Prinášame vám skvelý recept na ovocno-zeleninový šalát, v ktorom nesmie chýbať.
Pripravili sme pre niekoľko overených rád a tipov, ktoré vás dostanú aj z tých najhorších viróz.
Takto vám vydrží čerstvé o čosi dlhšie. Vyskúšate?
Naplno sa nám rozbehli jesenné dni. Načerpanú energiu z letných dní je ideálne doplniť aj vhodným jedlom. Ako na to?
JABLKO ALEBO POMARANČ? TAKTO NEJAKO ZNIE OTÁZKA, KTORÚ SI PRIAZNIVCI TOHTO EXTRÉMNEHO STRAVOVACIEHO SMERU POLOŽIA PRED KAŽDÝM JEDLOM. FRUTARIÁNI, AKO UŽ NÁZOV NAPOVEDÁ, KONZUMUJÚ PREVAŽNE OVOCIE A IDE O VEĽMI PRÍSNU FORMU VEGÁNSTVA. KEĎ SA VÁM TO PÁČI A VIETE SI TO PREDSTAVIŤ, TAK ČÍTAJTE DO KONCA. PRE ISTOTU.
Okrem iného minimalizujete množstvo odpadu a zbavíte sa zápachu, ktorý vás sprevádza každým otvorením smetného koša.
Užite si možno poslednú letnú grilovačku a vyskúšajte tento výborný zeleninový špíz.
Ak ste ich ešte nezaradili do svojho jedálnička, tak to rýchlo zmeňte!
Je to ovocie, alebo zelenina? O správnosti odpovede na otázku ako vystrihnutú z učebnice pre žiakov druhej triedy základnej školy neraz rozhodovali súdy.
Americké Centrum pre vedu vo verejnom záujme (CSPI) zostavilo poradie potravín, ktoré sú najčastejšie kontaminované baktériami a toxínmi. Rebríček vznikol na základe údajov amerického Centra pre kontrolu chorôb, ktoré monitoruje infekcie tráviaceho ústrojenstva spôsobené potravinami.
Aj nad zeleninou a ovocím visí tieň rizika.
Okrem toho, že je táto polievka nesmierne chutná, garantujeme, že ju zvládne aj neskúsená gazdinká.
S týmto šťavnatým burritom si prenesiete kus Mexika priamo do vašej kuchyne.
Na rebarboru sme trochu zabudli, ale bývali časy, keď bežne rástla v záhradkách našich babičiek. Možno aj preto sa jej kedysi hovorilo potravina chudobných.