Vrátili sme sa späť do kuchyne: Slovensko v čase korony varí a pečie
Priznávam sa, aj ja som podľahla.
Priznávam sa, aj ja som podľahla.
Aj tak základná surovina, ako je droždie, v súčasnej dobe v obchodoch občas chýba. Je to tým, že veľa ľudí sa predzásobila tak, že v regáloch už ho nenájdete. Slováci sa vrhajú do domácej výroby pečiva. Lenže šikovné slovenské ručičky dovedú droždie vyrobiť aj v domácich podmienkach.
Okrem toho, že sa naučíte založiť si svoj vlastný materský kvások, dozviete sa aj rozdiely medzi kváskom a droždím. Potom vám už nebude nič brániť v tom, aby ste si upiekli svoj prvý kváskový chlebík.
Keď sa v časoch dávno minulých mladé dievča vydalo a odchádzalo z domu, mama mu dala kúsok svojho kvásku, aby sa dokázalo postarať o to najzákladnejšie pre svoju rodinu – chlieb. Prinášame vám recept, podľa ktorého sa môžete vrátiť v čase.
Keď sa v časoch dávno minulých mladé dievča vydalo a odchádzalo z domu, mama mu dala kúsok svojho kvásku, aby sa dokázalo postarať o to najzákladnejšie pre svoju rodinu – chlieb. Prinášame vám recept, podľa ktorého sa môžete vrátiť v čase.
Chlieb upečený s pomocou kvasníc je síce nadýchaný, ale chyba mu tradičná chuť. Ak sa chcete vrátiť ku koreňom, kvások je to, čo hľadáte.