Mlieko a maslo zlacnejú. Niektorí slovenskí farmári môžu skončiť
Domáci výrobcovia budú musieť čeliť cenovo výhodnej zahraničnej konkurencii.
Domáci výrobcovia budú musieť čeliť cenovo výhodnej zahraničnej konkurencii.
Potešte rodinu domácimi croissantmi, ktoré chutia fantasticky samostatné, ale aj s rôznymi marmeládami a čokoládovými nátierkami. Šéfkuchár Michal Nikodém nám dal skvelý recept.
Autorka videa poradí a názorne ukáže, ako jednoducho sa dá maslo vyrobiť doma a v pár jednoduchých krokoch.
Chuť domáceho masla je omnoho lahodnejšia a prekvapivo iná než kupovaného, a navyše vám zostane aj podmaslie. Prinášame vám podrobný postup, ako na to.
Je vhodné na pečivo, na varenie aj na pečenie. Aké maslo si vybrať? Na základe čoho sa rozhodnúť pri jeho kúpe?
Niekto hovorí, že sa im treba vyhýbať a iní zas tvrdia, že nie! Tak, aká je pravda? My sme to pre vás zistili.
Aké tuky sú zdravé a aké nie?
Tento rok oslavuje veľké výročie: uplynulo presne 150 rokov od jeho vynájdenia. Za tú dobu zviedol margarín nespočet bitiek s maslom a z jeho výroby sa stal multi obchod. A ako to tak býva, jeho objaviteľ umieral v chudobe.
Namiesto drahých kovov zamávali trhmi komodity v podobe potravín.
Slovenskí prvovýrobcovia naďalej hospodária so stratou.
Rezort pôdohospodárstva a rozvoja vidieka však podľa Matečnej nemá dosah na riadenie cien vajec.