Koncert Rammsteinu v Trenčíne SNÍMKA: ProfimediaSNÍMKA: Profimedia
StoryEditor

Litovská polícia nebude vyšetrovať obvinenia proti skupine Rammstein

23.06.2023, 20:56
Autor:
TASRTASR

Podľa prokuratúry polícia vypočula ženu zo Severného Írska aj svedka a zanalyzovala údaje aj dokumenty, aby prípad objasnila.

Litovská polícia nebude vyšetrovať obvinenia voči nemeckej skupine Rammstein po koncerte vo Vilniuse.  uviedla vo vyhlásení v piatok prokuratúra. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

Po koncerte Rammsteinu 22. mája žena so Severného Írska na sociálnych sieťach uviedla, že v blízkosti miesta koncertu ju zrejme nadrogovali a zranili. Podľa prokuratúry polícia vypočula ju aj svedka a zanalyzovala údaje aj dokumenty, aby prípad objasnila.

image

Trenčianske letisko bolo v jednom ohni. Dav zaplnil mesto, po koncerte sa čakalo v rade aj päť hodín

"Nezistili sa žiadne objektívne vecné dôkazy, ktoré by potvrdzovali, že sťažovateľka bola naozaj terčom fyzického násilia alebo psychického nátlaku alebo bola donútená k činom sexuálnej povahy či musela užiť omamné látky", uvádza sa vo vyhlásení. Nenašli sa ani dôkazy o olúpení ženy.

Proti rozhodnutiu prokuratúry je možné odvolať sa.

Kapela sa k situácii vyjadrila na Twitteri už koncom mája: "Môžeme vylúčiť, že sa niečo také stalo v našom okolí. Nevieme o žiadnych oficiálnych vyšetrovaniach tohto druhu."

image

Fanúšička tvrdí, že bola napadnutá a znásilnená kapelou Rammstein. Ukázala dobité telo

O krátky čas niekoľko ďalších žien (niektoré anonymne) prišlo s obvineniami proti frontmanovi Rammsteinu, Tillovi Lindemannovi. 

Uviedli, že ich vybrali počas koncertov a položili im otázku, či chcú prísť na večierok. Podľa opisov niektorých zo žien došlo aj na sexuálne styky.

Lindemann odmietol obvinenia voči sebe a najal si právnikov. Tí v mene klienta znova tvrdenia žien vo vyhlásení popreli.

Podľa správ v médiách berlínska prokuratúra otvorila vyšetrovanie proti Lindemannovi. V Nemecku je prokuratúra povinná spustiť vyšetrovanie, ak sa dozvie o podozrení zo spáchania trestného činu, a môže to urobiť aj na základe správ v médiách. Až do ukončenia vyšetrovania platí prezumpcia neviny.

01 - Modified: 2023-11-10 05:53:35 - Feat.: - Title: Proti spevákovi Lindemannovi z Rammsteinu protestovali stovky ľudí 02 - Modified: 2023-10-18 11:50:09 - Feat.: - Title: Spevák skupiny Rammstein Till Lindemann už túto jeseň dní predstaví Slovensku nový sólový album 03 - Modified: 2023-08-29 10:58:00 - Feat.: - Title: Neboli žiadne dôkazy. Vyšetrovanie speváka Rammsteinu Tilla Lindemanna zastavili 04 - Modified: 2023-07-26 21:44:10 - Feat.: - Title: Stovky ľudí protestovali proti vystúpeniu kapely Rammstein vo Viedni 05 - Modified: 2023-07-17 15:03:53 - Feat.: - Title: Berlínska polícia zadržala dvoch ľudí po incidente na koncerte skupiny Rammstein
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
10. máj 2024 07:06