owens ivanka trumpReuters
StoryEditor

"V tom momente sa stal prezidentom Spojených štátov." Kritický komentátor pochválil Trumpa

01.03.2017, 09:34
Autor:
TASRTASR
Politický komentátor televíznej stanice CNN Van Jones si myslí, že počas prejavu v Kongrese sa Donald Trump stal prezidentom Spojených štátov.

Politický komentátor narážal na moment v prejave v Kongrese, keď si prezident uctil usmrteného príslušníka elitného armádneho útvaru SEAL.

Vojak William "Ryan" Owens zahynul začiatkom februára počas protiteroristickej operácie v Jemene. Jeho manželka bola prítomná v Kongrese a nezdržala sa sĺz. Prezident venoval Owensovi v prejave niekoľko minút – pochválil ho, poďakoval mu a uctil si ho. Zákonodarcovia a ostatní prítomní v Kongrese Owensovi dlho tlieskali.

"V tom momente sa stal prezidentom Spojených štátov. Bodka. Je veľa ľudí, ktorí majú mnohé dôvody byť kvôli nemu frustrovaní, vystrašení, nahnevaní. Ale toto bol jeden z najvýnimočnejších momentov, aké ste kedy videli v americkej politike. Bodka," povedal po skončení prejavu komentátor, ktorý je voči Trumpovi bežne kritický.

Jones si myslí, že ľudia, ktorí dúfali, že Trump sa stane zjednocujúcim a že nájde spôsob, ako sa stať "prezidentským", by mali byť z toho momentu šťastní. Naopak tí, ktorí dúfali, že Trump zostane rozdeľujúcim, by sa podľa Jonesa mali začať trochu obávať.

"Ak nájde spôsob, ako to urobiť znovu a znovu, bude tam osem rokov," dodal politický komentátor. Jones zároveň priznal, že Trump v prejave vyslovil veľa vecí, ktoré boli v rozpore s faktami, ktoré neboli správne, a s ktorými nesúhlasí a nebude súhlasiť. "Ale dnes urobil niečo, čo mu nemôžete odoprieť – stal sa prezidentom Spojených štátov," znova zdôraznil Jones.

Súhlasili s ním viacerí ďalší komentátori CNN vrátane tých, ktorí sú bežne voči Trumpovi kritickí.

01 - Modified: 2024-04-28 16:09:49 - Feat.: - Title: Trump si podľa predvolebného prieskumu CNN udržiava pred Bidenom náskok 02 - Modified: 2024-04-28 10:38:59 - Feat.: - Title: Rusko nie je neporaziteľné a Trump nie je čiernobiely, myslí si poľský minister zahraničia 03 - Modified: 2024-04-26 18:41:13 - Feat.: - Title: Som šťastný, že budem debatovať s Trumpom, vraví Biden. Naplánované sú zatiaľ tri prezidentské duely 04 - Modified: 2024-04-26 09:28:55 - Feat.: - Title: Trump poslal odkaz Orbánovi: Prebieha epický boj za oslobodenie našich krajín 05 - Modified: 2024-04-25 19:50:57 - Feat.: - Title: Porota v Trumpovom procese vypočula prvé svedectvo o platbe pornoherečke, vypovedal šéf bulváru
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
03. máj 2024 15:07