StoryEditor

Nekupujte od nich mobily ani kebaby, Okamura tvrdo zaútočil na moslimov

03.01.2015, 15:16

Šéf českého hnutia Úsvit Tomio Okamura dal svojim facebookovým fanúšikom netradičný návod, ako zatočiť s radikálnymi islamistami. Môžeme chovať psíkov a prasiatka ako domácich miláčikov a venčiť ich v okolí ich mešít, píše sa napríklad v texte, ktorý politík zverejnil a ktorého autorom je člen grémia strany Jiří Kobza. Vyzýva aj k bojkotu predajní, ktoré moslimovia prevádzkujú.

25-bodový návod
Text, ktorý Tomio Okamura zverejnil na svojom oficiálnom profile, obsahuje dvadsaťpäť bodov, v ktorých jeho autor Jiří Kobza, ktorý je tiež členom Úsvitu, radí, ako chrániť "náš spôsob života". "S pánom Kobza sa vo všetkých bodoch úplne stotožňujem," povedal Okamura pre iDNES.cz.

Proti radikálnemu islamu odporúčajú politici Úsvitu bojovať napríklad tým, že ľudia budú do okolia mešít chodiť s "psíkmi a prasiatkami" a budú "dávať podnikom v okolí mená ako U hodného pejska, U veselého prasátka a podobne". Pre moslimov sú tieto zvieratá nečisté.

Úsvit tiež vyzýva na bojkotovanie predajní, ktoré vlastnia moslimovia. "Nekupovať si v ich obchodoch kebaby ani mobily, proste vôbec nič a nemeniť u nich peniaze, je to vedľajší zdroj financovania rozmachu islamu. Každý zakúpený kebab je len ďalší jeden krok k burkám. "Ako bude chutiť vašej žene, až ho bude jesť sa šatkou na tvári?" pýta sa autor. "Mali by sme dať jasne najavo, že naša pohostinnosť má svoje medze! Máme totiž nepopierateľnú zodpovednosť za to, v akom prostredí budú žiť naše deti," zdôrazňuje.

K mešitám so psami a prasatami
Pokiaľ máme v blízkosti mešitu "a ak počasie dovolí, nič nezakazuje chodiť okolo nej striedmo oblečený, muži aj ženy, so psami na prechádzku, nasmerovať k nej miestnych bezdomovcov, nech si tam popíjajú svoj krabicový elixír," znie ďalšia rada.

Moslimom by obyvatelia Česka vraj tiež mali "neustále pripomínať, že môžu kedykoľvek slobodne využiť právo, ktoré im demokracia dáva, teda odísť niekam inam."

Návod spísal podnikateľ a člen Úsvitu Jiří Kobza, ktorý v minulosti pracoval na českom veľvyslanectve v Teheráne. "Pán Kobza žil viac ako desať rokov v Iráne. Žil v Jemene a Egypte, takže túto problematiku veľmi dobre pozná," povedal iDNES.cz Okamura.

Že by išlo o nabádanie k provokáciám a vyvolávanie neznášanlivosti, Okamura vylučuje. "Text sme skonzultovali s našimi advokátmi. Nechcem sa dostať na tenkú plochu," dodáva.

 

Zdroj: iDnes.cz 

01 - Modified: 2007-02-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: História vírusu
01 - Modified: 2024-05-05 06:49:00 - Feat.: - Title: Austrálska polícia zastrelila 16-ročného chlapca, ktorý pobodal muža v Perthe. Radikalizoval sa na internete 02 - Modified: 2024-03-26 17:00:00 - Feat.: - Title: Islamský štát, ďalší postrach Putina. Udrieť v Rusku je jednoduchšie ako v Európe 03 - Modified: 2024-03-23 22:58:50 - Feat.: - Title: Útok v Rusku je súčasťou vojny s krajinami bojujúcimi proti islamu, uviedol Islamský štát. Zomrelo 133 ľudí 04 - Modified: 2024-02-21 16:12:40 - Feat.: - Title: Švajčiarsko zakáže islamistické hnutie Hamas a príbuzné organizácie 05 - Modified: 2024-01-25 13:35:07 - Feat.: - Title: V Rusku bude vojna moslimov s kresťanmi, varoval člen Dumy. Rozzúril tým Kadyrova
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
06. máj 2024 02:57