StoryEditor

Na poslednú chvíľu: Wellnes na Liptove

18.01.2007, 23:00

Zlé snehové podmienky počas tohtoročnej zimy zužujú víkendové možnosti najmä na relaxačné a wellness pobyty. Až tri druhy víkendových pobytov ponúkajú najstaršie slovenské kúpele -- Kúpele Lúčky. Nachádzajú sa 14 km od Ružomberka v doline na rozhraní Oravy a Liptova pod úbočím Choča. Víkendové pobyty Kryštál a Perla sa začínajú v piatok a pobyt Diamand už vo štvrtok. Ich ceny sa pohybujú od 2 700 do 5 000 korún v závislosti od typu ubytovania. Víkendový pobyt Kryštál zahŕňa štyri procedúry a tri hodiny v bazéne, Perla päť procedúr a tri hodiny v bazéne. Súčasťou víkendových procedúr sú napríklad okrem klasických služieb ako vírivka, klasická masáž, parafín či minerálna vaňa aj podvodná masáž Oceán.
V rámci doplnkových služieb je klientom k dispozícii sauna, fitness, internetová kaviareň, kaderníctvo, kozmetika, požičovňa bicyklov, minigolf...
Možnosti: v prípade priaznivých snehových podmienok sú neďaleko lyžiarske strediská Skipark Ružomberok, Jasná, Donovaly. Okrem toho sa návštevníci môžu ísť okúpať na kúpalisko v Bešeňovej a Tatralandii. Na prechádzku je vhodný skanzen ľudovej architektúry vo Vlkolinci či Demänovská jaskyňa.
Typy na ubytovanie: liečebný dom Choč, liečebný dom Liptov, penzióny A, B, C, penzión Mária...

Zaujalo nás
Medzi posledné novinky kúpeľov patrí japonská masáž, ktorá sa kombinuje s prvkami thajskej, švédskej masáže a strečingu. Na rozdiel od ostatných typov masáží, sa pri nej používa špeciálna kľakacia stolička s tvárovou opierkou, kde je klient stabilizovaný v prenatálnej polohe (pozícia plodu v maternici). Japonská masáž je vhodná najmä na uvoľnenie napätia vnútorných orgánov, pomáha proti bolestiam hlavy, chrbta, ramien a krčnej chrbtice. Majster akumasáže Peter Golembiovský absolvoval prax vo viacerých európskych krajinách a jeho umenie si mohli vyskúšať už viaceré slovenské osobnosti.

menuLevel = 2, menuRoute = style/vikend, menuAlias = vikend, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
05. máj 2024 16:11