StoryEditor

Svet dnes dostane nový iPhone. V Číne ho už predbehli

09.09.2015, 00:00
Autor:
fnkfnk

Dnes je deň s veľkým D. Alebo skôr – s malým i. Apple dnes večer predstaví svoje nové iPhony s označeným 6 S a 6 S Plus. Ide o medzigeneráciu úspešných smartfónov a je viac ako pravdepodobné, že neprinesú žiadnu revolúciu – skôr evolúciu.

Uvádzanie nových iPhonov na trh sprevádzajú už roky početné špekulácie o ich výzore, funkciách či rozmeroch. A potvrdilo sa, že väčšina z nich je pravdivá. Dnes večer pôjde v Kalifornii najmä o Force Touch. Teda technológiu, ktorá rozlišuje tlak, aký vyvíjate na displej pri „ťukaní“.

Paradoxne, Apple pred pár dňami s Force Touch predbehol čínsky Huawei. „Apple určite zareaguje na najnovšie trendy, ktoré už zaviedla konkurencia. Používatelia by určite uvítali možnosť nakrúcania 4 K videa,“ hovorí pre HN zástupca šéfredaktora PC Revue Ľuboslav Lacko. Podľa zahraničných portálov to tak aj bude. No platí, že ani so 4 K videom v mobile nebude „jablko“ prvé. Takisto doslova o pár dní ho predbehla japonská Sony.

Podľa Lacka by používatelia iPhonov určite privítali aj pevnejšiu konštrukciu – najmä v prípade väčšieho modelu 6 S Plus. Doterajšie problémy s ohýbaním zrejme Apple vyrieši pevnejším hliníkom s označením „7000 Series“. Prinesie údajne až trikrát pevnejšie telo smartfónu.

Šéfredaktor TouchIT Ondrej Macko zas predpovedá aj zlepšenie kvality snímania odtlačku prsta, a teda lepšiu bezpečnosť. „A úplne najideálnejšie by bolo, keby Tim Cook pri predstavovaní nových modelov povedal tradičnú vetu „a je tu ešte jedna vec“ a predstavil nejakú novú, úplne neočakávanú funkciu,“ uzatvára Lacko z PC Revue.

Čo svet očakáva od dnešného predstavenia nového iPhonu

v kalifornskom San Franciscu:

Lepšie kamery, lepšie selfies

Hlavný zadný fotoaparát má dostať 12-megapixelovú optiku s možnosťou nahrávať videá v extrémnom rozlíšení 4 K. Predná kamera – kľúčová pre populárne selfies – dostane schopnosť nakrúcať full HD videá s rozlíšením 1080 p pri 5-megapixelovej optike.

Čínska stránka Weibo. cn prišla dokonca s informáciou, že si výrazne polepšia aj displeje nových iPhonov. Budú mať údajne extrémne rozlíšenie s dvakrát takou hustotou pixelov, ako doteraz.

Force Touch. Nie je ťuk ako ťuk

Snímanie tlaku na displej otvorí úplne nové možnosti ovládania aplikácií a celého telefónu. Pri troche kreativity v používaní bude okrem toho možné z iPhonu spraviť pohotovostnú váhu.

Väčšia RAM a čip. Jablko bude rýchlejšie

Smartfón dostane topmoderný čip od Applu s označením A9, rýchlejší procesor a väčšiu kapacitu pamäte RAM. To pre bežného používateľa znamená – rýchlejšie odozvy telefónu a lepší komfort používania.

Viac farieb. Je tu ružová

K trom tradičným farebným vyhotoveniam (zlatá, sivá a strieborná) sa pravdepodobne pridá ružová, respektíve ružovozlatá. Ženské kabelky budú jasať.

Ďalšie novinky:

– tuhšie hliníkové telo

– zlepšený senzor Touch ID

– lepšie mikrofóny a reproduktory, a teda zlepšená kvalita hovoru

– mierne väčšie rozmery – bežný používateľ ich však zrejme ani nepostrehne
 

Sledujte online prenos z predstavenia nového iPhonu už dnes na HNonline. sk od 19.00

01 - Modified: 2007-09-13 06:21:00 - Feat.: 0 - Title: Tadič vyzval kosovských Srbov na bojkot volieb
01 - Modified: 2022-03-04 11:51:18 - Feat.: - Title: Rusi sa už neposadia do švédskych sedačiek v teplákoch od Nike. Svoju činnosť pozastavuje v Rusku aj Airbnb 02 - Modified: 2021-12-12 22:58:26 - Feat.: - Title: iPhone 13 mini je malá raketa 03 - Modified: 2021-11-28 18:19:35 - Feat.: - Title: Hľadáte bezdrôtové slúchadlá? Tu je náš pestrý výber do 200 eur 04 - Modified: 2021-10-29 13:26:40 - Feat.: - Title: S týmito telefónmi spravíte najlepšie fotky 05 - Modified: 2021-08-09 07:56:35 - Feat.: - Title: Apple vyráža do boja proti pedofílii: V iPhonoch chce hľadať fotky zneužívaných detí
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
30. apríl 2024 18:31