StoryEditor

Návod, čo urobiť, ak vás niekto na Facebooku otravuje

16.10.2014, 00:37
Môžeme to nazývať priateľstvá z povinnosti alebo čo robiť, ak si vás niekto „prosí“ o priateľstvo.

Postup by som rozdelil do dvoch bodov. Ten prvý je jednoduchší a môžete to nazývať ignorovanie. 

1. V krátkosti niekomu vysvetlíte, že fakt, že sa poznáte a stretávate sa (v škole, v práci) neznamená ešte potvrdenie priateľstva na Facebooku, kde často publikuje súkromné fotky, názory či videá. Žiadosť môžete odmietnuť či odignorovať. Postup je veľmi jednoduchý. Pri žiadosť o priateľstvo sa iba rozhodnete, či ju potvrdíte alebo nie. 

 

2. Druhá možnosť, ktorú Facebook ponúka, je práve špeciálna skupina priateľov, kam môžete daného človeka zaradiť. Dôvody, prečo ste sa stali priateľmi môžu byť rôzne, no ani jeden z nich nie je tým, že ste skutoční priatelia. 

Po prijatí priateľstva v ľavom základnom menu na ľavej strane vyberiete položku „Priatelia“ a v nej kliknete na „viac“. 

Nachádzajú sa tu rôzne zoznamy, ktoré si môžete sami vytvárať a prispôsobovať,  a napríklad ovplyvňovať čo môžu ľudia vidieť. Práve jeden z nich, je prednastavený Facebookom a bude nás zaujímať naviac. Jeho názov je  „s obmedzením“. 

Kľúčom je jednoduchosť. A teda znamená to, že ak osobu pridáte do tohto zoznamu, váš „priateľ“ môže síce s vami komunikovať na chate (aj to sa dá jednoducho zmeniť), no neuvidí z vášho profilu nič. Presnejšie uvidí všetko to, čo by videl, keby váš priateľ ani nebol. 

Nedostane sa tak k žiadnym fotkám, novým príspevkom, bude o vás vedieť všetko to, čo doteraz. Až do momentu pokiaľ nezmeníte nastavenia svojho súkromia na Facebooku. Napríklad začnete zdieľať svoje príspevky v nastavení „verejné“ teda pre kohokoľvek na Facebooku, nie len pre vašich priateľov. 

Ako zmiznúť z chatu?

Nato, aby ste definitívne zmizli pre niekoho aj z chatu, stačia len dva kliky. V pravo dole v tabuľke s chatom kliknete na ozubené koliesko, následne kliknete na pokročilé možnosti a už si len vyberáte, kto vás už online nikdy neuvidí. Stačí  len napísať meno človeka a Facebook si túto možnosť zapamätá.

Funguje to však aj opačne. Do druhej kolóny len napíšete meno alebo mená ľudí, pre ktorých online zostanete a pre ostatných už nie. 

Snímky: autor, archív

01 - Modified: 2006-11-21 07:41:44 - Feat.: 0 - Title: S vitamínmi aj dávka pesticídov
01 - Modified: 2023-12-22 09:00:00 - Feat.: - Title: Nehraj sa na hrdinu, pri streľbe z dlhej zbrane nie je šanca uniknúť. Polícia zverejnila návod, ako sa chovať pri útoku 02 - Modified: 2023-12-09 13:00:00 - Feat.: - Title: Ako nakupovať na Vianoce čo najlacnejšie? Máme pre teba návod, ktorý nezruinuje tvoju peňaženku 03 - Modified: 2023-05-30 06:00:00 - Feat.: - Title: Vyrobte si štýlové dekorácie: Vďaka technike macramé bude váš domov omnoho krajší 04 - Modified: 2023-04-15 15:00:00 - Feat.: - Title: Naučte sa praktizovať erotickú masáž a dosiahnete vrchol už pri predohre 05 - Modified: 2022-09-26 12:00:00 - Feat.: - Title: Ako čítať svoju mačku alebo stručný manuál toho, ako si proti sebe nepoštvať mačacie božstvá
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 13:25