StoryEditor

S Windows 8 prichádza inteligentná myš aj klávesnica (video)

01.08.2012, 00:00
Autor:
ami, stlami, stl
Microsoft prináša inteligentné zariadenia, ktoré komunikujú bluetoothom a sú multifunkčné.

Ak sa chystáte kúpiť si do počítaču alebo tabletu nový Window 8, v predaji bude za 40 dolárov alebo 15 dolárov zaplatíte, ak už máte kúpenú licenciu na PC. S uvedením nového operačného systému plánuje Microsoft predstaviť aj pomocné zariadenia: Wedge Mobile klávesnicu a myš.

Klávesnica má zhotovený kryt z pogumovaného materiálu, ktorý ma hneď viacero využití. Po zložení krytu ohnutím na polovicu slúži ako stojan pre tablet. V prípade, že klávesnicu zakryjete krytom, pogumovanou stranou ho môžete natočil k tabletu a pohodlne tieto dve zariadenia odnesiete bez toho, aby sa vám vyšmykli. Klávesnica je nenápadnej sivej farby, ktorá komunikuje s tabletom prostredníctvom bluetooth. Cena klávesnice je 79,95 dolára.

Microsoft prináša aj ďalšiu novinku. Je ňou myš, ktorá má mierny trojuholníkový tvar. Ako klávesnica, aj táto myš komunikuje s PC pomocou služby bluetooth. Špeciálna myš funguje podobne ako zariadenia pre iPad. Ovládanie zabezpečuje dotykový prenos. Myš od Microsoftu využíva aj Blue Track technológiu, vďaka ktorej je možné podľa slov Microsoftu pracovať na akomkoľvek povrchu. Myš sa dokáže sama vypnúť v prípade, ak s ňou užívateľ nepracuje, prepne sa do režimu spánku a následne sa vypne. Jej cena je 69,95 dolára.

Microsoft svoje technologické novinky dopĺňa aj o ďalšiu podporu. Myš bude mať podporu multidotykových gest, podporované dvoma prstami. Dotyk na pravej strane bude odkazovať na hlavné menu a dotyk na ľavej strane spustí aktívne aplikácie.

mashable.com

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. máj 2024 14:21