StoryEditor

Je lepšie prísť v trabante na golf ako v mercedese do práce

Tvrdí jeden zo slovenských top biznismenov. On a ďalší vám tiež prezradia, čo je na tomto športe také príťažlivé.

Golfový vak, vozík, 14 palíc, green. Kombinácia, ktorá je životabudičom pre tisíce ľudí z rôznych oblastí biznisu. Golfové palice do rúk berú finančníci, bankári, šéfovia výrobných či potravinárskych firiem. My sme ich našli a každý z nich odpovedal na 15 kľúčových otázok, ktoré spájajú ich život a tento výnimočný šport.

JÁN MÜLLER
partner spoločnosti PARTNERS GROUP SK

1. Kedy a kde ste prvýkrát vstúpili na green?
V roku 2005 na spoločenskej akcii v Slavkove u Brna. Hrali sme Texas scramble štvoríc na miestnej akadémii a vtedy ma táto hra zaujala.

2. Prečo ste začali hrať golf?
V prostredí finančného biznisu a mojich obchodných partnerov, predovšetkým v ČR, je golf už súčasťou kultúry a životného štýlu. Ako bývalý športovec som sa chcel venovať zmysluplne a dlhodobo nejakému športu.

3. Je green ideálnym miestom na biznis?
Ten, kto to tvrdí, buď nikdy nerobil poriadny biznis, alebo nikdy poriadne nehral golf. Keď hrám, som sústredený na hru. O biznise sa dá rozprávať po hre na tzv. 19. jamke.

4. Čo na golfe máte najradšej?
Prostredie, prírodu, komplexnosť hry a neustálu možnosť zlepšovať sa. Golf je jediný šport, ktorý vám umožňuje vekom sa neustále zlepšovať.

5. Aký je váš hendikep?
Sedem.

6. Splnený a nesplnený golfový sen?
Zahrať si golf vo flighte s top svetovým hráčom – v novembri 2014 sa mi podarilo zahrať si so Zachom Johnsonnom, víťazom Masters z roku 2007 a Ryder cupovým reprezentantom USA. Mojím nesplneným snom je reprezentovať SR na Majstrovstvách Európy v kategórii MID-AM.

7. Aké bolo najlepšie miesto, kde ste hrali golf?
Z hľadiska krásy prírody to boli ihriská Tres Vidas v Acapulcu a Punta Espada v Dominikánskej republike. Z hľadiska krásy a atraktivity ihriska to bola Valderrama v Španielsku a Wentworth v Anglicku. Ale najradšej mám ihrisko Pevero na Sardínii, na ktoré sa každý rok vraciam.

8. Pravidlo, ktoré pri tejto hre vždy platí?
Deväťdesiat percent hráčov sa sťažuje na pomalú hru, ale 90 % hráčov si zároveň myslí, že ich sa pomalá hra netýka. Pravidlo dobrých hráčov je rýchlo sa presúvať a pomaly, t. j. sústredene, hrať. Zlí hráči to robia naopak.

9. S kým hráte najradšej?
So svojimi najbližšími, s priateľmi, kolegami, partnermi, ale najradšej so svojím 7-ročným synom.

10. Ako sa zlepšujete? Máte/mali ste trénera?
Spolupracoval som už s viacerými trénermi, a zistil som, že každý golfový tréner má úplne iný koncept. Už 2,5 roka trénujem s J. Kučerom z Česka, ktorého koncept mi vyhovuje najviac. V súčasnosti vidím možnosti zlepšenia sa v turnajovej praxi. Zistil som, že moji protihráči v MID-AM kategórii majú ročne odohraných viac turnajov ako ja za celý život.

11. Golf je napínavý a krásny, lebo...
... je nevyspytateľný a plný zvratov, často vás potrestá za dobrú ranu a zároveň vás odmení, keď to najmenej čakáte.

12. Čo vám golf vzal?
Postupne mi uberá z netrpezlivosti.

13. Ako vám pomáha koncentrácia z ihriska v práci?
Mám väčší nadhľad, som trpezlivejší a rozvážnejší.

14. Akého zaujímavého človeka ste stretli pri golfe?
Pri golfe stretávam len zaujímavých ľudí z rôznych stránok.

15. Máte na konte Hole in one?
Áno, na 7. jamke na ihrisku v Rajci. Išiel som úplne sám tréningové kolo, takže to nikto nevidel. Okrem mňa (smiech).

Čo je také skvelé na golfe? Prezradia vám to aj ďalší slovenskí top biznismeni v galérii.

 

01 - Modified: 2007-06-08 07:21:03 - Feat.: 0 - Title: V skratke
01 - Modified: 2023-11-30 15:03:40 - Feat.: - Title: Ikonický Woods je späť: Tiger je žijúca legenda a absolútny fenomén. Pre golf je to sviatok, teší experta 02 - Modified: 2023-11-13 10:58:47 - Feat.: - Title: Toto je jeden z najnebezpečnejších športov na svete. Hráči pri ňom bez chráničov chytajú puk letiaci až 300 kilometrovou rýchlosťou 03 - Modified: 2023-04-11 06:40:00 - Feat.: - Title: Golf v Spojených štátoch stráca na obľube, zatvárajú sa stovky ihrísk 04 - Modified: 2022-08-16 06:59:38 - Feat.: - Title: V krajine chýba pitná voda, luxusné golfové ihriská bez hanby zavlažujú trávu. Aktivisti im zabetónovali jamky 05 - Modified: 2022-04-11 13:35:59 - Feat.: - Title: Golf ho potrebuje. Miliardára Woodsa motivuje aj rekord krajana
menuLevel = 2, menuRoute = style/preco-nie, menuAlias = preco-nie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. apríl 2024 09:38