StoryEditor

Päť dôvodov, prečo sa netešiť iba z hokejistov

31.05.2012, 00:05
Prečítajte si editoriál šéfredaktora v májovom magazíne prečo nie?!, ktorý nájdete dnes v HN.

Máj sa stal oficiálne mesiacom lásky. Minimálne na Slovensku. Ak sa jeden národ dokáže naraz zamilovať do niekoľkých hokejistov, ktorým predtým neveril (rovnako ako autor týchto riadkov), či v lepšom prípade väčšinu z nich vôbec nepoznal (ako väčšina z tých, čo čítajú tieto riadky), musí v tom byť veľmi silná emócia: úspech. 

Pesimista by povedal, že sme si kolektívne prisvojili zásluhu niekoho iného – tí ostatní zase iba toľko, že konečne sme v „blbých" časoch dostali dobrú správu. A preto nie je čo riešiť. Napriek tomu v tomto časopise nenájdete ani zmienku o Vladimírovi Vůjtkovi, Zdenovi Chárovi či Jánovi Lacovi. Iba päť dôvodov, prečo môžete mať blízky vzťah aj k prečo nie?!

1. Angelika Taschen vymyslela spôsob, ako môžu milovať knihy aj najväčší snobi. Našla pre ne marketing a dizajn, za ktorý sú ľudia ochotní zaplatiť veľké peniaze. Po 23 rokoch slávne vydavateľstvo opustila, a v ňom aj svojho manžela. „Začínam nový život,“ vyhlásila v exkluzívnom rozhovore pre prečo nie?! majiteľka nového butikového vydavateľstva Angelika Books.

2. Krátko po našej návšteve v Moskve začal úplne nový profesionálny život aj slovenský topmanažér Ján Chovanec. Päťhviezdičkový moskovský komplex Krasnye Holmy dostal medzi špičku biznishotelov v Európe, a tamojší bar medzi 50 najlepších na svete. Ešte sme nestihli ani spracovať reportáž o jeho niekoľkoročnom pôsobení v Rusku, a už nám poslal mail, že odchádza riadiť hotel do Pekingu. 

3. Veci vzali do svojich rúk aj traja podnikatelia na Liptove. V Ivachnovej pri Ružomberku založili prednedávnom farmu Kozí vŕšok, a ako najväčší producenti rovnomenného syra zaplnili prekvapujúcu dieru na našom trhu. Láska k mlieku robí s ľuďmi divy, najmä keď si uvedomíte, že dovtedy mali k nemu na hony ďaleko.

4. Na rozdiel od nich Brad Pitt potreboval na Tibet rokov sedem. Nám stačilo pár dní, aby sme pochopili, že dýchať treba opatrne, fotiť nesmiete čínskych vojakov, jesť môžete čokoľvek, ale väčšinou je to aj tak z jaka, a ak čakáte na obsluhu, skončíte ako ten Pitt. Je tam však krásne a Slováci sa tam musia cítiť ako doma: Tibeťania sa neusmievajú, sú strašne vážni, akurát – jediný rozdiel – toho zbytočne veľa nenahovoria.

5. Veľa sa toho nenasmejú ani niektorí majitelia reštaurácií, kam zavíta Pavel Pospíšil. Šéfovi Asociácie somelierov Slovenska Romanovi Pavúkovi však môžem vopred prezradiť, že po degustácii v jeho reštaurácii môže byť pomerne pokojný. Rovnako ako spoločnosť Peugeot, ktorého „508-čku" testoval Dick Kvetňanský so šéfkou pekárenskej firmy Michaelou Čulenovou. A to išlo skutočne o život, presnejšie o rožky.

Neviem síce, kedy sa naši hokejisti vrátia zo svetového šampionátu s ďalšou medailou, ale ak tipujete, že ďalšie číslo prečo nie?! vyjde už o mesiac, tak 1:0 pre vás. Aspoň dovtedy vám želám, aby ste aspoň raz za čas mohli zažiť to, čo pár neznámych chalanov v Helsinkách.

 

 


 
Ďalšie unikátne príbehy biznisu, exkluzívne rozhovory a reportáže nájdete v dnešnej life style prílohe HN v magazíne prečo nie?! Alebo najnovšie aj vo vašom iPade.

menuLevel = 2, menuRoute = style/preco-nie, menuAlias = preco-nie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. máj 2024 17:29