Lucasfilm
StoryEditor

Slovák z Hry o tróny prehovoril o svojej postave. Nočný kráľ je výnimočný, tvrdí Furdík

30.04.2019, 11:29
Autor:
spaspa
Slováka môžu diváci vidieť aj v najnovšej sérii Hry o tróny, v jednej z hlavných postáv.

Fanúšikovia seriálu Hra o tróny sa v tretej epizóde poslednej série konečne dočkali vytúženej bitky o Zimohrad. Ich reakcie sú zmiešané, okrem nadšenia prišli výčitky, že v tme bolo krviprelievanie neprehľadné, že "zomrelo málo hlavných hrdinov" a hlavne, že sa v časti objavil náznak prezradenia tým, že sa príliš rýchlo "vyriešila" postava Nočného kráľa, uvádza iDnes.cz.

Záporný Nočný kráľ, ktorý svojím ľadovým pohľadom desil od štvrtej série kultovej Hry o tróny, predstavoval najzáhadnejší a nášmu publiku aj geograficky najbližší prvok celej ságy. Od šiestej série ho totiž hral pôvodom slovenský kaskadér Vladimír Furdík.

Tesne pred premiérou kľúčovej tretej epizódy pomenovanej Dlhá noc výnimočne poskytol rozhovor aj pre zahraničný portál Entertainment Weekly. Osud svojej postavy v ňom síce neprezradil, naznačil však niečo o jej povahe a motivácii.

"Nočného kráľa z neho jednoducho urobili. On sám nikdy nechcel byť Nočným kráľom. Myslím si, že mu ide o pomstu," vyhlásil Furdík.

"Každý v seriáli Hra o tróny má dve stránky, dobrú aj zlú. Len Nočný kráľ predstavuje výnimku, zosobňuje iba jednu stránku: zlú," dodal jeho predstaviteľ.

Uznávaný kaskadér Furdík sa už okrem iného objavil aj vo filmoch Sherlock Holmes: Hra tieňov, Princ z Perzie: Piesky času a Prometheus alebo v bondovke Skyfall. V komikse Thor: Temný svet zaskakoval za Christophera Ecclestona.

Záverečná séria Hry o tróny teraz vstupuje do druhej polovice, po veľkej bitke o Zimohrad s Nočným kráľom príde ešte vojna o panovnícke kreslo. Celovečerný rozsah sľubujú aj zvyšné tri epizódy.

01 - Modified: 2024-04-24 14:00:00 - Feat.: - Title: "Rýchla smrť" seriálovej adaptácie obľúbenej knihy a hry? Piata séria Zaklínača bude poslednou, sľúbil Netflix 02 - Modified: 2024-04-24 10:28:08 - Feat.: - Title: Príspevok pre Fond na podporu kultúry národnostných menšín by sa mal zvýšiť 03 - Modified: 2024-04-24 08:55:55 - Feat.: - Title: Na scénu Opery SND sa vracia Smetanova Predaná nevesta 04 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 05 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate?
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 15:27