StoryEditor

Parfémy, čo voňajú ako mestá. Pričuchnúť sa dá aj k Viedni

06.05.2012, 00:00
Autor:
mammam
Gerald Ghislain vytvoril dvadsať unisex parfémov, ktoré voňajú ako... svet.

Gerald Ghislein mal vždy dve vášne: cestovanie a parfémy. Rozhodol sa ich skĺbiť a vytvoril svetovú novinku: parfémy, čo voňajú ako mestá. Aj keď vlastne nejde v pravom slova zmysle ani o parfém, ani o suvenír. Scent of Departure je vlastne vôňa, ktorá vám pripomenie obľúbené mesto. Autor tohto netradičného nápadu využíva parfém, aby vyrozprával príbeh a sprostredkoval emócie.

Unisex vône sú inšpirované mestami v Európe, Ázii i Amerike. Originálny je aj samotný flakón, jeho dizajn je inšpirovaný kartičkami na batožinu, ktorá prešla check-inom. Rovnako aj dizajn domovskej stránky pripomína skôr online check-in, než skutočný e-shop. A ako vlastne samotné mestá voňajú? Zatiaľ čo New York obsahuje ružové tóny a vôňu sladkého jablka, Miami je čisté Mojito. Londýn vraj vonia ako niekto, koho by ste chceli spoznať bližšie – preložené do reči vôní to znamená kombináciu kože, čierneho čaju a citrusov. V Singapure zacítite drevité tóny a orchideu.
Zdá sa, že autor parfémov Gerald Ghislein privoňal aj k našim zemepisným šírkam. V ponuke sú totiž aj parfémy Viedeň a Budapešť (v ktorej, samozrejme, nechýba červená paprika). Len Slovensko zatiaľ obišiel. Žeby mu Bratislava nevoňala?  

menuLevel = 2, menuRoute = style/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. máj 2024 01:51